La ce riscuri sunt supuși lucrătorii din agricultură

230
La ce riscuri sunt supuși lucrătorii din agricultură - itmlucratoriidinagricultura-1444924727.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Constanța au verificat, recent, operatorii din agricultură și industria alimentară pentru a vedea dacă aceștia respectă regulile de protecția și securitatea în muncă. Controalele s-au desfășurat în cadrul unei campanii naționale pentru verificarea modului în care sunt aplicate și respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, pentru utilizarea de lucrători a echipamentelor de muncă, în activitățile din agricultură și industria alimentară. 


"Am dorit, în primul rând, că creștem gradul de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor din agricultură, dar și să luăm măsuri acolo unde nu sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, în vederea prevenirii producerii accidentelor de muncă în îmbolnăvirile profesionale", explică directorul executiv al ITM Constanța, Eugen Bola. Potrivit acestuia, au fost verificați 38 de angajatori, la care își desfășurau activitatea 1.407 lucrători. "Au fost identificate și sancționate 78 de deficiențe pentru care au fost dispuse și măsuri de remediere. Un angajator a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.000 de lei pentru neinstruirea corespunzătoare a lucrătorilor", a mai spus șeful ITM Constanța. 


Astfel, inspectorii de muncă au găsit cazuri în care nu era asigurat echipamentul individual adecvat riscului la care sunt expuși lucrătorii, nu era ținută evidența la zi a programului de întreținere și reparare a echipamentelor de muncă utilizate de către lucrători în procesul muncii și cazuri în care lucrătorii nu erau informați cu privire la riscurile la care sunt expuși prin nepurtarea echipamentului individual de protecție acordat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Electrocutat la locul  de muncă
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
Stire din Economie : Cum se face  noua cooperativizare  a agriculturii
Pagina a fost generata in 0.5557 secunde