La ce riscuri se expun "vitejii" care depășesc geamandura

390
La ce riscuri se expun

Articole de la același autor

Mult așteptata vară a sosit, iar de acum înainte, foarte mulți "viteji" se vor avânta în largul mării, fără a se gândi vreo secundă că se pot îneca. 


Tocmai de aceea, cadrele medicale avertizează populația că cei care se îneacă în apa sărată a mării pot suferi probleme majore de sănătate, asta dacă nu cumva survine decesul între timp. 


"Până și terapia este diferită în cazul celor care se îneacă în apă sărată, față de cei care se îneacă în apă dulce. În primul rând, apa sărată produce leziuni mult mai mari la nivelul arborelui bronșic, plus că particulele de nisip fin afectează și ele într-o măsură importantă organismul uman. Apoi, majoritatea sar în apă și își rup gâtul, iar de cele mai multe ori rămân paralizați de la gât în jos sau de la mijloc. Oricum, evoluția și leziunile produse de apa sărată, bucățelele de scoici, algele și nisipul aspirat de pacient produc și leziuni mecanice", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Victoria Bădărău, medic specialist ATI. 


Pentru a evita problemele, atât localnicii, cât și turiștii sunt rugați să nu ignore semnificațiile steagurilor și să nu depășească prea mult geamandura. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2613 secunde