Klaus Iohannis și Mihai Daraban au inaugurat Târgul Internațional INDAGRA

254
Klaus Iohannis și Mihai Daraban au inaugurat Târgul Internațional INDAGRA - klausiohannissimihaidarabanauina-1572509247.jpg

Articole de la același autor

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, și președintele României, Klaus Iohannis, au inaugurat, ieri, 30 octombrie 2019, la Centrul Expozițional Romexpo, ediția XXIV-a a Târgului Internațional INDAGRA, cel mai mare eveniment agricol din România dedicat produselor și echipamentelor în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei.


INDAGRA 2019 este conceput și organizat de Romexpo alături de camerele de comerț și industrie din România (CCIR) și se desfășoară sub înaltul patronaj al președintelui României.


INDAGRA reprezintă cel mai important eveniment agricol din România, un reper pentru producătorii și distribuitorii din domeniu. Târgul aduce în prim plan produse și echipamente moderne destinate sectorului agricol.


În deschiderea evenimentului, președintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat: "Dacă, în 2008, Târgul INDAGRA era un eveniment de nivel mediu, în prezent a ajuns cel mai important târg de profil din România și, cu mândrie declar, din sud-estul Europei. Din dimensiunea acestei manifestări reiese dinamica din acest sector de activitate. INDAGRA oferă prilejul potrivit pentru a ridica problema procesării produselor, am avut anul trecut 507 milioane euro import de produse de panificație, 460 milioane euro import de produse lactate, 118 milioane euro produse din tomate, 124 milioane euro produse din carne procesate, 1,1 miliarde euro legume și fructe. Avem materia primă, trebuie să ne concentrăm pe procesare".


Prezent la deschidere, președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat, de asemenea, necesitatea dezvoltării sectorului de procesare: "Roadele agriculturii necesită timp și condiții bune de producție, dar și de valorificare. Fără măsuri strategice urgente, nu vom putea echilibra balanța comercială a produselor agroalimentare, care înregistrează deja un deficit de, atenție, 1 miliard de euro. Știm cu toții că exportul masiv de produse primare subvenționate nu înseamnă încă agricultură modernă, chiar dacă fermierii investesc muncă, energie și încredere că eforturile lor sunt răsplătite corect.


Știm și că importul intensiv de produse finite cu valoare adăugată nu înseamnă neapărat o creștere a calității alimentelor, în condițiile în care producătorii din industria noastră alimentară și din sectorul de procesare se bucură de apreciere publică și recunoaștere internațională".


Pe perioada târgului internațional INDAGRA 2019 vor avea loc o serie de evenimente conexe: INDAGRA FOOD&CARNEXPO 2019 – Târg internațional pentru industria alimentară, EXPO DRINK 2019 – Târg de vinuri, bere și alte băuturi alcoolice și non – alcoolice, dar și PACK SHOW 2019 – Expoziție pentru industria ambalajelor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9318 secunde