Klaus Iohannis: Pentru pensii nu au fost prevăzuți destui bani și vor trebui alocați la rectificare

143
Klaus Iohannis: Pentru pensii nu au fost prevăzuți destui bani și vor trebui alocați la rectificare - bigmesaj13aug20187-1574766997.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a relatat marți ce a discutat luni cu premierul Ludovic Orban și ministrul de Finanțe Florin Cîțu, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni. Printre subiecte, au fost rectificarea bugetară și plata pensiilor și salariilor. Despre pensii, președintele spune că Guvernarea PSD nu a prevăzut destui bani în buget și acest lucru trebui îndreptat la rectificare.


Președintele Klaus Iohannis afirmă, după întâlnirea cu premierul și ministrul de Finanțe, că Guvernarea PSD nu a prevăzut destui bani pentru pensiile majorate, iar acești bani vor trebui prevăzuți la rectificarea bugetară.


"Ieri am avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și ministrul de Finanțe Florin Cîțu. Am discutat despre rectificarea bugetară și salariul minim. Din păcate, va trebui să constatăm că deficitul va trece de 4%. Anumite cheltuieli trebuie făcute. Pentru pensii nu au fost prevăzuți destui bani și vor trebui alocați la rectificare. Rectifcarea este obligatorie. Creșterea salariului minim este o necesitete și se va realiza", a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că problema deficitului bugetar va persista și la anul.

"Am discutat și despre bugetul 2020. Nu știu dacă se va putea ajunge cu deficitul în marja de 3% Trebuie să fim realiști: guvernele de până acum au promis majorări, ele nu trebuie neglijate. Dar trebuie și un program de investiții. Ecuația este dificilă", a mai spus Iohannis.


Ministerul Finanțelor a pus marți în dezbatere publică proiectul de OUG pentru rectificare bugetară. Se taie bani de la Educați și Transporturi și se dau la primării, Sănătate și Muncă.

Deficitul bugetar ar putea ajunge la 4,3% din PIB în acest an, în condițiile încetinirii creșterii economice și a reducerii veniturilor bugetului general consolidat cu 18,36 miliarde lei, potrivit unui proiect de Ordonanță cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, publicat marți de Ministerul Finanțelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 24 Noiembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : Iohannis, primele declarații după victorie
Pagina a fost generata in 0.4305 secunde