Klaus Iohannis nu participă la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Ce i-a transmis Patriarhului Daniel

415
Klaus Iohannis nu participă la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Ce i-a transmis Patriarhului Daniel - iohannissuspendarepsdccr317874-1543044999.jpg

Articole recomandate

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis vineri o scrisoare Preafericirii Sale Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin care îl anunță că nu va participa la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, duminică, 25 noiembrie, "din motive care țin de agenda europeană".

Șeful statului își motivează absența spunând că nu poate participa "din motive ce țin de agenda europeană".

"Preafericirea Voastră,

Vă mulțumesc pentru calda invitație de a participa la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care țin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018. Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioșii ortodocși din țară și din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică și simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne unește în spiritul credinței și al valorilor creștine pe care Biserica le cultivă în societate. Ridicarea Catedralei Naționale a fost posibilă printr-un efort susținut al Bisericii Ortodoxe Române și al credincioșilor. Acest locaș de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Stire din Social : Din nou cutremur! Al doilea seism al zilei
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Stire din Social : Căpitanul lui Real Madrid a fost prins dopat
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018
Stire din Social : Vreme caldă, în week-end, la Constanța
Pagina a fost generata in 3.0701 secunde