Klaus Iohannis: Mi-aș dori mult mai mult pentru fiecare copil. Abordarea PSD-istă mi se pare de un populist grosolan

204
Klaus Iohannis: Mi-aș dori mult mai mult pentru fiecare copil. Abordarea PSD-istă mi se pare de un populist grosolan - 1-1597857678.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a declarat că respingerea de către PSD a ordonanței de urgență a Guvernului privind majorarea alocațiilor pentru copii cu 20% i se pare "un populism grosolan", potrivit Agerpres.ro.


"Eu mi-aș dori mult mai mult pentru fiecare copil din România. Dar dorința singură nu rezolvă problemele financiare niciodată. Banii se pot împărți numai atunci când îi ai. Știe fiecare de acasă: câți bani ai, atât poți să împarți. Ca să revenim la abordarea parlamentară, mie mi se pare această chestiune, sau ca să mă exprim mai clar, abordarea PSD-istă de a respinge pe bandă rulantă astfel de ordonanțe, mi se pare de un populist grosolan, ca să nu folosesc alt termen. Ei știu la fel de bine ca și Guvernul că bani nu sunt. 


Suntem în criză economică, avem probleme generate de epidemie, ba de pandemie, fiindcă nu suntem singuri și ne influențează și evoluțiile din alte țări. Și atunci, ca să vii în Parlament ca și Opoziție să dărâmi actele normative care totuși gestionează banii care au rămas, mi se pare că poate fi citit numai între o cheie electoralistă și de aceea îmi permit să spun că este un populism grosolan. Atâția bani sunt cât a calculat Guvernul. Este pur și simplu o chestiune de iresponsabilitate să vii și să dărâmi pe bandă rulantă ordonanțe care încearcă să salveze cât se mai poate salva din buget", a spus șeful statului.


Camera Deputaților a respins, miercuri, în calitate de for decizional, Ordonanța 123/2020, care modifică și completează art. 3 din Legea 61/1993, în scopul majorării graduale a cuantumului alocației pentru copii.


În favoarea respingerii ordonanței au votat 166 de deputați, 63 - împotrivă și 29 s-au abținut.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4338 secunde