Klaus Iohannis: Experții nu sunt convinși că o testare în masă aduce un rezultat palpabil

133
Klaus Iohannis: Experții nu sunt convinși că o testare în masă aduce un rezultat palpabil - nzgwjmg9ndqwjmhhc2g9ztm1otayogy3-1604430661.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat cum vede strategia Slovaciei, țară care a testat în masă trei sferturi din populație, ca măsură de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. 


Șeful statului a explicat că un asemenea scenariu aplicat României nu este luat în calcul pentru moment, motivând prin faptul că experții în sănătate nu oferă o garanție că testarea în masă ar aduce un rezultat elocvent. 


"Experții nu sunt convinși că o testare în masă aduce un rezultat palpabil.  De exemplu, dacă noi doi (președintele și jurnalistul care a adresat întrebarea - n.r.) ne testăm, iar rezultatul este negativ, oricare dintre noi poate contacta virusul imediat după", a spus Klaus Iohannis, după conferința de presă pe care a susținut-o la Cotroceni.


"OMS nu recomandă testarea în masă, ci în baza unei anchete epidemiologice, așa cum se întâmplă în prezent la noi în țară.  Asteptăm să vedem ce aduce această testare în masă din Slovacia și dacă pot fi trase concluzii de acoolo. Dacă sunt clare și recomandabile, ne putem face o gândire în acest sens", a conchis președintele .


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6433 secunde