Jumătate din decesele cauzate de COVID-19 în Europa s-au produs în aziluri de bătrâni

186
Jumătate din decesele cauzate de COVID-19 în Europa s-au produs în aziluri de bătrâni - 2cf0e1a991bf4c2b2d896f1f7b19ef45-1586872264.jpg

Articole recomandate



Aproximativ jumătate din numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 în Europa s-au produs în centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, însă multe dintre ele nu au fost incluse în statisticile oficiale și nici înregistrate drept cazuri asociate pandemiei de coronavirus, potrivit unui studiu publicat marți în Marea Britanie, informează agerpres.ro.


Cercetătorii dintr-o echipă de la London School of Economics estimează că procentul de decese înregistrate în azilurile de bătrâni din cinci țări europene și asociate noului coronavirus variază de la 42% în Belgia la 57% în Spania. Cercetători de la International Long Term Care Policy Network (LTCPN) au examinat, de asemenea, estimările oficiale și buletinele informative raportate în Italia, Franța și Irlanda.


Autorii studiului spun că puține țări europene au început să îi testeze sistematic pe vârstnicii din aziluri și pe angajații acestor stabilimente, fapt care face dificilă estimarea ratelor reale de infectare și de deces.


"Ținând cont de absența testării consistente, se pare că cea mai bună cale pentru a estima impactul mortalității cauzate de COVID-19 în aziluri va fi prin compararea ratei de mortalitate din perioada pandemiei cu rata de mortalitate din anii precedenți din aceeași perioadă a anului", au declarat autorii studiului.


Cercetătorii au mai notat că datele raportate "nu sunt comparabile" între țări, din cauza unor lacune a informațiilor și a utilizării unor sisteme de înregistrare diferite.


"Există multe provocări cu care se confruntă eforturile depuse pentru a preveni și a limita răspândirea COVID-19 în azilurile de bătrâni, iar absența informațiilor este una dintre dovezi", a scris pe Twitter Adelina Comas-Herrera, coautoare a acestui raport.


"Am găsit doar trei studii de monitorizare epidemiologică, toate trei datând de la începutul lunii martie în Statele Unite. E timpul să obținem mai multe dovezi pentru a beneficia de un ghid mai bun de recomandări", a adăugat ea.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5624 secunde