Jocuri noi, teren de baschet şi mese pentru tenis, în Ţara Piticilor

Vineri, 25 Septembrie 2020, 21:44
186
Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie și-a redeschis porțile, pentru cei, mici, zilele acestea. Echipele autorităţilor locale au efectuat lucrări ample de reabilitare și modernizare pentru ca locuitorii cei mai mici ai orașului să aibă parte de condiții cât mai bune de joacă în locul lor preferat. În scurt timp, Țara Piticilor va avea și un teren de baschet și mese de tenis de masă.

„Acest parc, în momentul de față, este reabilitat, renovat. A fost înlocuit tot sistemul de irigații cu unul nou, cu programare electronică și cu alimentare directă din lacul Tăbăcărie, sistem care, din discuțiile pe care le-am avut cu primarul Decebal Făgădău, va fi extins în următoarea perioadă în tot parcul Tăbăcărie. A fost înlocuit și sistemul de iluminat, iar toate cablurile electrice au fost introduse în subteran. Am creat și spațiu special pentru școlile și grădinițele care vor să țină orele în aer liber, le putem pune la dispoziție scena, avem și o zonă liberă undeva într-o margine a parcului, astfel încât să nu fie deranjați și vor putea să facă orele în liniște. În aceste momente lucrăm la terenul de baschet. Mesele de tenis de masă au fost și ele montate”, a precizat directorul RAEDPP, Florin Gheorghe.

Pe lângă aceste lucrări, toate echipamentele de joacă pentru micii locuitori ai orașului nostru au fost recondiționate. Au fost efectuate și lucrări de întreținere și reparații a mobilierului urban. Parcul a căpătat în ultimul timp tot mai multă culoare prin acțiunile periodice de plantare a diverselor specii de flori, pomi și arbuști ornamentali ce îmbogățesc întregul decor verde. Spațiul verde este întreținut permanent de angajații RAEDPP care au grijă ca iarba să fie cosită și udată regulat.

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie cuprinde zone de joacă pentru diferite grupe de vârstă. Încă de cum pășesc în parc, vizitatorii sunt întâmpinați de porți aidoma turnurilor unui castel din povești, care au fost amenajate în stil medieval. An de an, în sezonul rece, parcul de distracții devine gazdă a Festivalului Iernii, cu ateliere extrem de atractive pentru copii, precum și spectacole de muzică, dans și teatru.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4195 secunde