Izolarea la domiciliu poate duce la creșterea numărului cazurilor de violență domestică

258
Izolarea la domiciliu poate duce la creșterea numărului cazurilor de violență domestică - domesticviolencescaled-1585234420.jpg

Articole recomandate

Ca în multe alte țări, viața în Germania este acum în mare parte limitată la traiul în propriul domiciliu, fenomen care sporește riscurile vizând victimele violenței domestice, potrivit sindicatului polițiștilor din Germania, GdP, informează agerpres.ro.


GdP estimează o creștere a cazurilor de violență în spațiul casnic, în timp ce criminalitatea publică va scădea întrucât numărul celor care se vor aventura afară va fi mai mic.


Vicepreședintele GdP, Joerg Radek, a avertizat că ''există infracțiuni care se petrec și în spatele ușilor închise, cum ar fi violența domestică'', adăugând că aceasta este aspectul care îl ''îngrijorează cel mai tare''.


Cancelarul Angela Merkel a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute instituirea unei așa-numite ''interdicții a contactelor'', în urma căreia numeroase persoane sunt nevoite să-și petreacă timpul doar în compania celor cu care împart domiciliul, într-o perioadă care se anunță totodată dificilă din punct de vedere financiar.


''Situația poate reprezenta o sursă de stres'', a declarat psihologul Anja Stiller, din cadrul Institutului de cercetare în criminologie din Saxonia Inferioară.


Costurile psihologice ale pandemiei de coronavirus și ale restricțiilor care au urmat pot fi deja constatate în China, potrivit lui Alena Buyx, profesoară de etică medicală la Universitatea Tehnică din Munchen.


Aceasta subliniază că suferințele psihologice au sporit în această regiune, unde a fost constatată o înmulțire masivă a cazurilor de abuz domestic împotriva femeilor și copiilor.


"Acestea sunt efecte colaterale și pentru acest motiv trebuie să implementăm restricțiile ținând cont de cazurile concrete", a spus Buyx.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.436 secunde