Izolarea a salvat viața a circa 59.000 de persoane în 11 țări europene

152
Izolarea a salvat viața a circa 59.000 de persoane în 11 țări europene - stayhomecoronavirusthumbnail-1585660937.jpg

Articole recomandate



Izolarea și alte măsuri luate pentru a frâna propagarea epidemiei de COVID-19 au salvat viața a circa 59.000 de persoane în 11 țări europene, între care 2.500 în Franța, afirmă cercetători britanici, conform agerpres.ro.


"Cu măsurile actuale instituite, cel puțin, până la sfârșitul lunii martie, estimăm că aceste măsuri ar fi evitat moartea a 59.000 de persoane în 11 țări până la 31 martie", potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Imperial College din Londra, universitate reputată în domeniul medical.


Acești universitari specialiști în epidemologie și în matematică au realizat modele pentru dinamica epidemiei în Europa și au estimat frânarea contagiunii cu SARS-CoV-2 datorată diferitelor măsuri luate în țările studiate la date diferite unele de altele.


Măsurile luate în calcul sunt carantina pentru bolnavi, închiderea școlilor și universităților, interzicerea adunărilor, măsurile de distanțare socială și izolarea generală.


Metoda folosită este cea a modelelor teoretice care presupun în special ca o aceeași măsură să aibă un impact comparabil în cele 11 țări europene studiate, subliniază cercetătorii.


În Italia, prima țară care a instituit măsuri stricte și unde epidemia este totodată cea mai avansată, impactul este cel mai puternic: studiul evaluează la 38.000 numărul vieților salvate prin decizia de carantină totală.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5855 secunde