ITM. Peste 100 de muncitori la negru, depistați pe litoral

147
ITM. Peste 100 de muncitori la negru, depistați pe litoral - litoralmamaiazonacazino23-1438787893.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanta a desfășurat, în luna iulie, o serie de acțiuni de control și verificare a societăților comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța și în stațiunile de pe litoral.

Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, identificarea și sancționarea angajatorilor care folosesc munca nedeclarată, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.

Corpul de control Relații de Muncă din cadrul I.T.M. Constanța a verificat un număr de 582 de angajatori, din care 58 au fost sancționați. Au fost aplicate 78 sancțiuni contravenționale, din care 62 de amenzi în valoare de 841.700 lei și 16 avertismente. Inspectorii au dispus 599 de măsuri cu termen de remediere a neconformităților. Au fost identificate 105 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Pentru un angajator unde au fost depistate un număr de persoane care lucrau fără forme legale de angajare s-a înaintat propunere de cercetare penală către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța, pentru a stabili dacă acesta se face vinovat de încălcarea prevederilor art. 264 (3) din Legea nr. 53 pe 2003 republicată. Angajatorul avea ca domeniu de activitate pază și protecție. O alta propunere de cercetare penală a fost înaintată către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța pentru un angajator care a fost depistat încălcând prevederile art. 265(1) din Legea nr. 53 pe 2003 republicată, privind regimul de muncă al minorilor. Au mai fost depistate nereguli privind încălcarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, evidența orelor de lucru prestate de salariați, încheierea în formă scrisă și transmiterea în Revisal a contractului individual de muncă, dar și privind acordarea drepturilor salariale și munca suplimentară ori de noapte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4901 secunde