ITM dă iama în angajatori. Controale pentru asigurarea condițiilor de muncă pe caniculă

186

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă verifică, în această perioadă, dacă agenții economici iau măsuri pentru a asigura condiții bune de lucru pe perioada caniculei. 


Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat ample acțiuni de control pe litoral și în județ, având în vedere mai ales respectarea măsurilor minimale pentru angajați. Astfel, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 99 din 29 iunie 2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, în perioadele cu temperaturi ridicate extreme, angajatorii trebuie să amelioreze condițiile de muncă și să mențină starea de sănătate a angajaților. Astfel, este bine să se ia măsura reducerii intensității și ritmului activităților fizice, să asigure ventilația la locul de muncă, să se alterneze efortul dinamic cu cel static, să se alterneze perioadele de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer. 


De asemenea, angajatorii trebuie să asigure între doi și patru litri de apă pe zi, de angajat, pentru un singur schimb, precum și echipament individual de protecție și dușuri. 


Angajatorii care nu pot asigura condițiile prevăzute de lege pot hotărî reducerea duratei zilei de lucru, împărțirea zilei de lucru în două perioade, dimineața, până în ora 11, și după-amiaza, după ora 17. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0407 secunde