ITM Constanţa le-a dat zeci de amenzi patronilor de pe litoral

397
ITM Constanţa le-a dat zeci de amenzi patronilor de pe litoral - img20210331wa0043-1627040037.jpg
Potrivit Programului Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2021, în perioada 15 iulie- 4 septembrie se desfășoară Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarate și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre.

În prima săptămână de control, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă au verificat un număr de 62 angajatori, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei şi au depistat două persoane care lucrau fără forme legale de angajare. Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă au verificat alţi 30 de angajatori, în cazul cărora au dispus 65 de măsuri de remediere a neconformităților constatate şi au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 4.000 lei, pentru neefectuarea instructajului, din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare.

În paralel cu această campanie se desfășoară și acțiunea de informare „Munceşte legal! Cunoaşte-ţi drepturile”, care contribuie la creșterea gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca subdeclarată, cât și la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească la negru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.819 secunde