ITM a sancţionat brutării şi service-uri auto

Joi, 01 Octombrie 2020
86
Luna aceasta, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa (ITM) au desfășurat Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă, la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul fabricării de produse de brutărie şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Ca urmare, inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă din cadrul ITM Constanţa au verificat 58 de agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniile de activitate enumerate mai sus.

La final, au fost aplicate şase sancțiuni contravenţionale, din care două avertismente și patru amenzi în valoare de 41.800 lei. De asemenea, au fost depistate două persoane care lucrau fără forme legale de angajare la doi angajatori, care au fost sancționaţi cu amendă în valoare de 40.000 lei.

Totodată, inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au verificat în aceeași perioadă alţi 56 angajatori, dintre care 14 au fost sancționați. Deficienţele constatate se referă la nerespectarea programului de lucru și neevidețierea orelor de muncă prestate de salariați, precum şi neplata salariului la data negociată în contractul de muncă. În acelaşi timp, la multe unităţi nu au fost afișate în toate locurile vizibile, regulile de conduită obligatorii pentru angajaţi. 


Pagina a fost generata in 0.2469 secunde