IPS Teodosie îndeamnă credincioșii să se vaccineze după ce vorbesc cu medicii

454
IPS Teodosie îndeamnă credincioșii să se vaccineze după ce vorbesc cu medicii - ipsteodosie7-1610477562.jpg

Articole de la același autor

Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului îi îndeamnă pe constănţeni să se vaccineze împotriva Covid. El a declarat că, iniţial, nu fusese informat suficient de către autorităţi pe marginea acestui subiect.

„Sunt într-un studiu foarte bun şi am gânduri pozitive. Am dobândit nişte cunoştinţe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Nu poţi nici să recomanzi, nici să interzici acest vaccin. Fiecare trebuie să îl facă în cunoştinţă de cauză. Patriarhia ne-a dat o recomandare şi este normal să ne-o dea. Dacă este o boală, noi ne implicăm în boală, dar rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul. Sunt convins de acest lucru”, a precizat el.

IPS a subliniat că fiecare om este în măsură pentru a decide pentru el însuşi, dacă doreşte sau nu să-şi administreze acest vaccin. Ca urmare, biserica nu spune nici da, nici nu, vizavi de această imunizare. „Cum să spun eu că sunt competent în privinţa vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur. Fiecare pacient trebuie, însă, să ia de la medic o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală. De aceea, iată, cum spune Sfântul Pavel: «Bine este şi aşa, şi invers». Tocmai de aceea, fiecare este liber să o facă. Nu putem interzice, dar nici nu putem promova, că nu suntem specialişti”, a adăugat IPS Teodosie. El a mai spus că rugăciunea va ajuta oamenii mai mult decât vaccinul.

„Eu m-am apropiat de toţi oamenii, că aceasta este menirea mea. N-am luat niciun virus, trebuia să mă îmbolnăvesc de o sută de ori”, a completat el.

În ceea ce privește vaccinarea, IPS Teodosie a spus că el nu va recurge la vaccinare deoarece este alergic, însă nu a îndemnat preoții să facă la fel.    



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.675 secunde