Investiţii imobiliare, la Constanţa. Bloc cu opt etaje, pe Valea Portului

1851

Articole de la același autor

Un nou proiect imobiliar de interes se conturează în municipiul Constanţa, într-o zonă puţin exploatată în ultimii ani, mai exact, bulevardul 1 Mai Vechi, în vecinătatea Văii Portului. Doi investitori pregătesc un proiect pentru ridicarea unui bloc cu opt etaje, pe o parcelă înconjurată de spaţii verzi, în prezent neîngrijite şi neamenajate.

Primăria Constanţa a lansat un anunţ de consultare publică asupra propunerilor preliminare pentru Plan Urbanistic Zonal – reglementare urbanistică teren intravilan pe bulevardul 1 Mai Vechi, careul 2, lotul 10. Potrivit elaboratorului, arhitectul Camelia Rusu, PUZ-ul urmăreşte stabilirea unor reglementări noi cu privire la regimul de construire, înălţimea maximă admisă, procentul de ocupare a terenului, coeficientul de utilizare a terenului, retragerea clădirilor faţă de aliniament.



Lotul este situat pe bulevardul 1 Mai Vechi, vizavi de căminele cu trei etaje. Terenul respectiv face obiectul unui proces demarat încă din anul 2015, prin care proprietarii Alexandru Cătălin Floriştean şi Andrei Roman Floriştean au solicitat instanţei să dispună anularea parţială a Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa, prin care parcela era încadrată ca fiind spaţiu verde cu acces nelimitat – parcuri, grădini publice şi orăşeneşti şi de cartier, scuaruri şi fâşii plantate publice. Terenul a fost dobândit prin moştenire de la mama actualilor proprietari, Floriştean Doina Anca Luiza, care, la rândul său, l-a moştenit de la bunica Paron Ileana, care este succesorul autorului originar – Ana Magrin. Dreptul de proprietate al bunicii celor doi asupra terenului a fost reconstituit în baza Legii 18/1991, ca urmare a unui proces, în 1998. Între timp, însă, Primăria Constanţa marcase terenul ca fiind spaţiu verde. Totuşi, în 2016, instanţa a decis că terenul poate fi exploatat economic.



Constănţenii, invitaţi să îşi spună părerile

Contactat telefonic, Andrei Roman Floriştean a declarat, pentru „Cuget Liber”, că terenul pe care va fi ridicată construcţia are suprafaţa de 1.420 metri pătraţi. „Este vorba despre o singură clădire, ce va fi amplasată pe un teren mare. Imobilul va avea maximum opt etaje şi parcare la nivel subteran. Va avea funcţiune mixtă, fiind prevăzut cu spaţii comerciale la parter şi apartamente la etajele superioare. Deocamdată totul este la nivel de proiect. Nu aş putea să spun când şi dacă va demara. Sunt proceduri care durează de mult timp şi care vor fi în continuare de durată”, a precizat Andrei Roman Floriştean.



Publicul este invitat să trimită observaţii referitoare la proiect, la adresa [email protected] sau prin poştă, la adresa bd. Tomis, nr. 51, etaj 1, cam. 121, Serviciul Planificare Urbană şi Mediu. De asemenea, propunerile pot fi depuse la Registratura PMC, la Centrul de Informare Cetăţeni, din incinta City Park Mall, pe bd. Alexandru Lăpuşneanu, nr. 116C. Termenul limită de transmitere este 7 februarie 2022.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7595 secunde