Întârzieri la Poșta Română. Amendă uriașă aplicată de ANCOM

Joi, 20 August 2020, 21:15
139
Compania Națională Poșta Română (CNPR) a fost amendată cu suma de 35.000 de lei, în urma unei acțiuni de control desfășurate de ANCOM. Sancțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea cerințelor minime de calitate pentru trimiterile de corespondență interne din cea mai rapidă categorie standard.

Astfel, CNPR a asigurat livrarea la destinatari a doar 51,80% din totalul trimiterilor interne de corespondență prioritară în cel mult două zile lucrătoare de la data depunerii, în loc de minimum 85%, așa cum prevede obligația legală impusă de ANCOM, respectiv doar 78% din totalul trimiterilor interne de corespondență prioritară în cel mult patru zile lucrătoare, în loc de minim 97%, așa cum prevede obligația legală impusă de ANCOM.

"Pentru că CNPR nu a îndeplinit cerințele minime de calitate impuse de reglementările în vigoare, neasigurând livrarea la timp a trimiterilor interne de corespondență prioritară, am aplicat o amendă în cuantum total de 35.000 lei", a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM. Pagina a fost generata in 0.2692 secunde