INSTAGRAM, decizie drastică! Ce fotografii vor fi interzise

199
INSTAGRAM, decizie drastică! Ce fotografii vor fi interzise - gsmarena001-1549632740.jpg

Articole recomandate

Instagram, o rețea de socializare foarte populară în rândul tinerilor, a luat decizia de a interzice fotografiile ce prezintă răni autoprovocate, pentru a lupta astfel împotriva automutilării și a sinuciderilor, au anunțat joi reprezentanții acestei platforme online care este deținută de compania Facebook, informează AFP.


Recent, "am descoperit că, referitor la chestiunea automutilării și a suicidului, nu suntem suficient de bine pregătiți și că ar trebui să facem mai mult pentru a asigura siguranța utilizatorilor de Instagram", au declarat reprezentanții rețelei de socializare într-un comunicat publicat pe blogul oficial al acesteia.


Instagram, care interzice deja orice conținut ce încurajează sau promovează suicidul și automutilarea, va interzice și va retrage de pe site-ul său "imaginile violente explicite cu scene de automutilare, precum și tăieturile" autoprovocate.


Cât despre fotografiile mai puțin dure și mai puțin asociate cu automutilarea - precum cicatricele, de exemplu -, acestea vor nu vor mai apărea în rezultatele căutărilor online și nu vor fi recomandate de algoritmii utilizați de Instagram. Reprezentanții companiei spun că au început să colaboreze în această privință cu o serie de experți din domeniul sănătății mintale.
Acest tip de conținut mai puțin explicit "nu va fi complet suprimat, căci nu dorim să stigmatizăm sau să izolăm persoanele care pot fi deprimate și care pot să publice conținuturi legate de actele de automutilare, pentru a solicita ajutor", a adăugat filiala companiei Facebook.


La fel ca firma-mamă, Instagram, dar și Twitter și Google, încearcă în permanență să limiteze conținuturile problematice de pe platforma sa, depunând în același timp eforturi pentru a evita orice acuzație de cenzură.


Reprezentanții Instagram, o rețea de partajare de fotografii, care are peste 1 miliard de utilizatori pe plan mondial, reflectează, de asemenea, la adoptarea altor măsuri, precum estomparea anumitor imagini pentru ca acestea să nu fie imediat vizibile.


Potrivit BBC, noua decizie a fost luată după ce tatăl unei tinere britanice de 14 ani, care s-a sinucis în 2017, a acuzat Instagram că are o parte de vină în acea dramă.


Adolescenta, potrivit tatălui ei, ar fi consultat multe conținuturi online asociate sinuciderii și automutilării.


Creată sub forma unei simple platforme de partajare de fotografii, Instagram a fost cumpărată de Facebook în 2012 și a devenit de-a lungul anilor care au urmat o rețea de socializare independentă, pe care utilizatorii dialoghează între ei prin intermediul comentariilor publicate sub imaginile afișate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0856 secunde