Inspectorii de la ITM au verificat munca la domiciliu

224
Inspectorii de la ITM au verificat munca la domiciliu - itmsursag4media-1607442982.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă au desfăşurat, la sfârşitul lunii trecute, o campanie pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca. Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa, Eugen Bola, campania a urmărit câteva obiective: identificarea angajatorilor care au mai mult de 50 de salariaţi în vederea conştientizării şi determinării acestora de a organiza programul de lucru, astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră şi de a implementa munca la domiciliu şi telemunca, în vederea reducerii riscului de contaminare cu noul coronavirus la locul de muncă.

În acelaşi timp, s-au avut în vedere identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii controlaţi, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă. Ca urmare, inspectorii de muncă au efectuat 80 de controale, în urma cărora au fost sancționaţi 15 angajatori, cu 17 sancțiuni, din care 11 amenzi, în valoare de 30.800 lei şi şase avertismente.

De asemenea, s-au efectuat și alte 256 de controale pe diverse domenii de activitate, au fost sancționați 53 de angajatori, cărora le-au fost aplicate 50 de amenzi, în valoare totală de 310.600 lei și 14 avertismente. În plus, în luna noiembrie au fost depistate zece persoane care prestau muncă nedeclarată, la nouă angajatori, motiv pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 200.000 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5627 secunde