Îngerii de la Crucea Roșie, alături de semenii lor în lupta cu inamicul nevăzut

941
Îngerii de la Crucea Roșie, alături de semenii lor în lupta cu inamicul nevăzut - ddd-1586195526.jpg

Articole de la același autor

Voluntarii Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Constanța sunt alături de populație, zi de zi, fără a mai ține cont de riscurile la care se supun. Chiar dacă se bazează pe o mână de voluntari, cei care sunt implicați în acțiunile umanitare fac tot posibilul să facă față valului de solicitări.

Cu toții sunt oameni și le este teamă să nu se îmbolnăvească, toți au familii acasă, copii pe care îi iubesc și nu ar vrea, nici măcar o clipă, să le dea vreo boală. Din păcate, în fiecare zi se trezesc și se îmbărbătează singuri, pentru a duce această misiune de întrajutorare a populației mai departe, să-i sprijine și să fie acolo pentru semenii lor, pentru că, de fapt, acesta este rolul lor, să ajute oamenii în necaz.



Potrivit șefului Crucii Roșii de la malul mării, Carmen Lungu, la acest moment sunt extrem de căutați, fie de bătrâni care se află în imposibilitatea de a-și face cumpărăturile, fie de persoane care au rămas fără bani și nu mai au ce pune pe masă.
"Am început prin a le da constănțenilor numărul de telefon de la sediu și zilnic le sunt preluate solicitările. Până acum, am avut o mulțime de persoane bătrâne sau bolnave care nu își puteau procura cele necesare. Pentru a verifica dacă situațiile semnalate de ei sunt reale, oamenii noștri pleacă pe teren, după care le fac cumpărăturile sau îi ajută în diferite probleme. Spre exemplu, am avut o bătrână cu probleme mari de sănătate, care nu putea să ajungă la medic și atunci a fost ajutată, i s-a adus rețeta acasă. Totodată, am fost solicitați de persoane cu handicap, care, și ele au fost ajutate", a declarat pentru "Cuget Liber", Carmen Lungu.

Ea a precizat că, în sprijinul acestor oameni sărmani au sărit firme mari din România. Spre exemplu, în ultimele zile au fost primite donații prin fundația "Prețuiește viața". Apoi, firma "Cristim" a făcut o sponsorizare, constând în mezeluri, iaurturi, iar cei de la Coca- Cola au donat apă și suc către personalul medical din spitale.

"Sunt tot mai mulți care ne cer ajutorul"

În același timp, alte firme și-au manifestat dorința de a ajuta și au anunțat că vor dona alte produse pentru cei care sunt izolați și cei care sunt pe lista Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța. "Se merge la toate aceste persoane care au nevoie de ajutorul nostru. De curând, o femeie cu doi copii ne-a contactat și ne-a spus că nu mai are, pur și simplu, ce să le dea să mănânce, că soțul a rămas fără muncă și nu mai au deloc bani. Uneori, nu știm pe cine să ajutăm mai întâi. Tot recent, un alt bărbat ne-a sunat să ne spună că i s-a furat din casă, în timp ce era internat în spital, dar că el vrea numai conserve, că nu mai are aragaz. Din păcate, sunt tot mai mulți care ne cer ajutorul și ne este destul de greu să ajungem la ei. Situația este grea, mai ales că unii dintre ei nu beneficiază de șomaj după ce au rămas fără locuri de muncă" a adăugat directorul.



Tot pentru a ajuta populația, în aceste momente grele, Crucea Roșie a lansat campania "România salvează România", prin intermediul căreia se dorește strângerea de fonduri pentru a ajuta spitalele și persoanele vulnerabile, să treacă prin pandemia de coronavirus. Donațiile colectate vor fi utilizate pentru dotarea unităților sanitare de pe întreg teritoriul României cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19. La acestea se adaugă materialele de protecție, atât de necesare și multe altele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7218 secunde