Informație importantă pentru constănțenii care vor să se căsătorească

410
Informație importantă pentru constănțenii care vor să se căsătorească - gettingmarriedinirelandguide-1569581708.jpg

Articole recomandate

Cuplurile care se hotărăsc să își unească destinele nu trebuie să scape din vedere câteva detalii esențiale, cum ar fi programarea căsătoriei sau depunerera documentelor necesare la Serviciul Stare Civilă.


Din păcate, au existat mai multe situații, în care tinerii, cuprinși de euforia momentului, au considerat că programarea este suficientă și au omis să mai aducă documentele solicitate.


Pentru ca ziua aceasta atât de deosebită să nu fie umbrită de niciun incident neplăcut, viitorii soți trebuie să respecte câțiva pași:


1. Fac o programare, moment în care li se comunică și data la care trebuie să depună actele;


2. Depun documentele necesare: 


• acte de identitate-valabile atât la data depunerii, cât și la data oficierii căsătoriei


• certificate de naștere 


• certificatul medical privind starea sănătății - certificatele sunt valabile 14 zile de la data emiterii și trebuie să cuprinda mențiunea: "se poate căsători/apt căsătorie" . 


• acte din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare, certificatul de deces al fostului soț sau certificate de divorț, dacă este cazul.


O cerință absolut necesară este ca unul dintre viitorii soți să aibă domicililul/reședința în orașul în care se oficiază căsătoria.
Pentru anul 2020, programările vor putea fi făcute începand cu 02.12.2019. 


Cererile se depun la serviciul Stare Civilă, situat în Constanța, strada Mihai Eminescu, nr.20, telefon: 0241/485154. Cuplurile care hotărăscă să se căsătorească în cursul săptămânii nu au de achitat nicio taxă, dacă oficierea se face în sediul Casei Căsătoriilor. Taxa pentru oficiere în weekend este de 350 lei. Cei care vor să se casatorească în afara sediului Stării Civile au de achitat o taxă de 1500 de lei, potrivit hotărârii Consiliului Local.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5258 secunde