Informația zilei, despre PROHIBIȚIA pescuitului în Deltă. Pescarii au cuvântul!

1676
Informația zilei, despre PROHIBIȚIA pescuitului în Deltă. Pescarii au cuvântul! - pescari-1575398548.jpg

Articole recomandate

Prohibiția pescuitului în Delta Dunării va începe anul viitor cu o săptămână mai devreme decât anul acesta, potrivit propunerii ordinului de prohibiție care va fi făcut public, mâine, de pescari și asociațiile de pescari din Rezervație, în cadrul unei întâlniri organizate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Guvernatorul Deltei, Cătălin Țibuleac, a declarat pentru Agerpres că ordinul a fost prezentat deja de autoritățile bucureștene pescarilor din Constanța și că propunerea de act normativ permite populației pescuitul scrumbiei în perioada Floriilor și de Paști.

"Perioada de prohibiție a pescuitului va începe cu o săptămână mai devreme decât în acest an, înainte de Florii la toate categoriile de pește și va dura până la începutul lunii iunie, cu mențiunea că în perioada Floriilor și de Paști va fi liber la pescuitul scrumbiei pentru ca populația să poată respecta tradițiile gastronomice legate de sărbătorile religioase", a menționat guvernatorul Țibuleac.

El a mai spus că în această perioadă Institutul de Cercetare pentru Ecologie din Galați este în plin proces de evaluare a cotelor de pescuit admise în 2020 pentru pescarii sportivi, comerciali și pentru pescuitul familial din Deltă.

"Întâlnirea cu pescarii este necesară pentru a vedea ce mai putem face pentru anul viitor. Ordinul de prohibiție va stabili cotele de pescuit, zonele, dar și numărul uneltelor. Sunt lucruri care trebuie discutate în primul rând cu pescarii pentru a avea un ordin de prohibiție acceptat de toată lumea", a precizat guvernatorul Deltei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5488 secunde