Informare utilă. În ce situații puteți rămâne fără pensie

579
Informare utilă. În ce situații puteți rămâne fără pensie - suspendare-1616944181.jpg

Articole de la același autor

Vă întrebați în ce condiții se poate suspenda plata pensiei? Potrivit reprezentanților Casei Naționale de Pensii Publice, aceasta se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre câteva situații. În primul rând, acest lucru se întâmplă când pensionarul și-a stabilit domiciliul pe teritoriul altui stat, cu care România a încheiat convenție de reciprocitate în domeniul asigurărilor sociale, dacă potrivit prevederilor acesteia pensia se plătește de către celălalt stat. Apoi, la fel se întâmplă dacă pensionarul de invaliditate sau copilul, beneficiar al pensiei de urmaș, încadrat în oricare grad de invaliditate, ori soțul supraviețuitor nu se prezintă la revizuirea medicală obligatorie.

Același lucru este valabil și în cazul copilului beneficiar al pensiei de urmaș, care a împlinit vârsta de 16 ani, dacă nu face dovada continuării studiilor. Măsura se aplică și pentru soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii de urmaș, care realizează venituri brute lunare mai mari de 35% din câștigul salarial mediu brut.

La fel se întâmplă și în situația copilului, beneficiar al unei pensii de urmaș, până la vârsta de 26 de ani, care își continuă studiile, dar nu face dovada continuării studiilor.

Nu în ultimul rând, suspendarea plății pensiei și/sau a indemnizației pentru însoțitor se poate face și la cererea pensionarului, situație în care suspendarea plății se face începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4291 secunde