Infanteriștii, misiuni reale în teatrul de operații din Afganistan

379

Articole de la același autor

Viceamiralul Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale, a prezentat marți, 22 ianuarie, ministrului Apărării Naționale, Gabriel Beniamin Leș, bilanțul Forțelor Navale pentru anul 2018, precum și obiectivele propuse pe termen scurt, mediu și lung. La ședința de bilanț au participat șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, șefii structurilor centrale din MApN, precum și șefii structurilor din Statul Major al Forțelor Navale.


Exercițiile și antrenamentele pe mare și pe fluviu au reprezentat prioritatea numărul unu în Forțele Navale, în anul 2018. Navele militare maritime si fluviale au executat, în total, peste o mie de zile de misiuni pe Dunăre, în Marea Neagră și în Marea Mediterană, în cadru național și multinațional, alături de partenerii NATO.

Cel mai important exercițiu planificat și condus de Forțele Navale Române, SEA SHIELD, a cuprins secvențe de o complexitate ridicată de luptă împotriva amenințărilor din cele trei medii, aerian, de suprafață și subacvatic, la care au participat nave militare din cinci state și două grupări navale permanente NATO.


"Pentru acest an, ne-am propus să continuăm consolidarea deprinderilor militarilor din Forțele Navale, prin participarea la numeroase exerciții pe mare, dar și prin participarea la exerciții organizate de către partenerii noștri din Alianță, în Europa. În plus, infanteriștii marini vor înscrie, în anul 2019, o premieră pentru Forțele Navale, prin executarea unor misiuni reale, în teatrul de operații din Afganistan", a precizat viceamiralul Mîrșu în timpul expunerii sale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4026 secunde