Începe recensământul de probă al populaţiei şi locuinţelor. Cine participă

467
Începe recensământul de probă al populaţiei şi locuinţelor. Cine participă - fondrecensamant1-1614527693.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna viitoare, în judeţul Constanţa începe recensământul de probă al populaţiei. Acesta reprezintă o repetiţie parţială a recensământului din anul 2022, primul care se va desfăşura preponderent online. Fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza, prin completarea unui chestionar de pe orice tip de dispozitiv cu conexiune la internet.

Aproximativ 642 de gospodării din Agigea şi 782 de gospodării din municipiul Constanţa au fost selectate pentru a participa la recensământul de probă efectuat de Institutul Naţional de Statistică în etapa de pregătire a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, care va avea loc în semestrul întâi al anului 2022. Persoanele selectate în eşantion vor primi un pliant informativ, care este disponibil şi online, pe site-ul www.recensamantromania.ro sau pe site-ul www.insse.ro.

Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor, indiferent de cetăţeni, care au reşedinţa obişnuită pe teritoriul ţării noastre. Acesta reprezintă doar o testare a capacităţii de colectare, stocare şi prelucrare a datelor de recensământ şi se va desfăşura în trei etape. Faza întâi se desfăşoară până în 9 martie, când este pregătită baza de date, apoi, în cea de-a doua fază, între 10 şi 16 martie, persoanele gospodăriilor cuprinse în eşantion se vor autorecenza prin completarea chestionarului online după preînregistrare. În faza a treia, cei care, din motive obiective, nu s-au putut autorecenza vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului faţă în faţă. „Informaţiile colectate prin intermediul chestionarelor individuale vor fi prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal şi anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice şi nici diseminate în vreun fel”, transmite inspectorul Nicoleta Trandafir din cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, Compartimentul Diseminare Date Statistice.

Amenzi pentru cei care refuză furnizarea de informaţii

Atenţie, participarea la recensământ şi furnizarea de informaţii corecte şi complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului faţă în faţă cu un recenzor sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum şi furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000 şi 5.000 lei, în conformitate cu prevederile legale.

„Recensământul de probă va furniza informaţii în vederea îmbunătăţirii modului de organizare şi desfăşurare a recensământului propriu-zis din primul semestru al anului 2022. Acesta va fi primul recensământ care se va desfăşura preponderent online. Fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza, în doi paşi. Pasul unu constă în completarea formularului de preînregistrare, pentru membrii gospodăriei, disponibil la adresa www.insse.ro sau accesând codul QR din pliantul primit în cutia poştală. Pasul doi constă în completarea chestionarului individual, accesându-şi propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de e-mail indicată de fiecare, la preînregistrare. Preînregistrarea de la pasul unu este indispensabilă pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual. Autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau PC. Având în vedere condiţiile sanitare impuse de pandemia cu SARS-CoV-2 este recomandată autorecenzarea, prin completarea chestionarului online”, explică Nicoleta Trandafir.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4359 secunde