Începe Kurban Bayram-ul. Familiile nevoiașe vor primi pachete cu alimente

1716
Începe Kurban Bayram-ul. Familiile nevoiașe vor primi pachete cu alimente - bayrammuftiul-1534780801.jpg

Articole de la același autor

În sfârșit, sărbătoarea mult așteptată a Kurban Bayram-ului a venit. Astăzi, 21 august, întreaga comunitate musulmană celebrează Sărbătoarea Sacrificiului (Eid al Adha), unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificație comemorativă din religia islamică. Aceasta are loc în luna pelerinajului, organizat la locurile sfinte de la Mecca. 


Ca și în anii trecuți, muftiul Muurat Iusuf va oficia rugăciunea la Geamia "Hunkar" din Constanța, începând cu ora 6.58, urmând ca după aceea să împartă familiilor nevoiașe circa 6.000 de pachete. Acestea conțin carne de kurban și nu vor ajunge doar în Constanța, ci și la Tulcea și Cǎlǎrași.


Cu această ocazie, muftiul a declarat că sărbătorile reprezintă pentru toți un moment de bucurie, liniște și pace alături de cei dragi. 


"Astăzi celebrăm Sărbătoarea Sacrificiului (Kurban Bayramı, Id-al-Adha), sărbătoare care comemorează gestul de sacrificiu al profetului Ibrahim (Avraam, pentru iudeo-creștini), cel care pus să aleagă între dragostea față de unicul său fiu Ismael și adorația lui Allah, a optat pentru confirmarea devoțiunii față de divinitate. Potrivit Coranului, pentru a-și exprima credința necondiționată și supunerea față de Allah, Ibrahim s-a arătat pregătit să-și sacrifice fiul, pe Ismael, dar Creatorul, văzându-i determinarea și neclintita credință, l-a trimis pe Arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altarul sacrificiului. Astfel, lama cuțitului taie gâtul animalului și nu pe cel al copilului mult iubit, ziua aceasta fiind celebrată de lumea musulmană ca Sărbătoarea Sacrificiului", a explicat muftiul.


El este de părere că deși trăim cu toții în secolul vitezei, să nu uităm niciodată că avem nevoie de credință, toleranță, iubirea aproapelui, înțelegere și pace. 


"Ne-am lăsat prinși în vâltoarea vieții, adaptându-ne ritmului global, însă uitând de semenii noștri, deși nu ar trebui... Într-o lume în care este urmărit doar câștigul, unde sufletele sunt ticsite de lucruri lumești, într-o lume în care pentru oameni primează partea materială, în care fizic suntem apropiați, dar emoțional suntem indiferenți față de semeni, Kurbanul ne apropie unul de celălalt. Kurbanul ne apropie... de Bunul Allah!", a precizat muftiul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5769 secunde