Începe instruirea personalului pentru recensământul din octombrie

927
1
Începe instruirea personalului pentru recensământul din octombrie - recensamant-1316027633.jpg
Săptămâna viitoare începe instruirea personalului pentru recensământul populației și al locuințelor. În perioada 25 septembrie - 15 octombrie, se va face instruirea recenzorilor, a recenzorilor șefi, a șefilor de circumscripție și a coordonatorilor. 

Direcția Județeană de Statistică a stabilit opt centre de instruire, în Constanța (1.386 persoane și 416 rezerve), Medgidia (173 persoane și 52 de rezerve), Băneasa (20 persoane și șase rezerve), Hârșova (42 per-soane și 13 rezerve), Cogealac (25 persoane și opt rezerve), Valu lui Traian (48 persoane și 14 rezerve), Nă-vodari (151 persoane și 45 rezerve) și Mangalia (185 persoane și 56 rezerve). Pregătirea va fi făcută cu zece instructori, pe 35 de serii a câte 100 de recenzori, recenzori șefi și coordonatori.

"Recenzarea se va desfășura între 20 - 31 octombrie și de calitatea și modul de completare a formularelor depinde reușita recensământului. Recenzorul joacă un rol cheie în desfășurarea operațiunilor de teren, felul în care el acționează în teren poate afecta percepția publicului asupra recensământului, precum și exactitatea datelor culese. 

Recensământul este singura operațiune care produce la intervale regulate numărarea oficială a populației pe teritoriul unei țări și în cele mai mici sub teritorii geografice ale sale, împreună cu un număr selectat de caracteristici demografice și sociale ale populației. De asemenea, produce informații referitoare la stocul de locuințe. Această operațiune are avantajul obținerii informației referitoare la două universuri - populație și condiții de locuit, în cadrul aceluiași proces de înregistrare", a explicat directorul DJTS Constanța, Stere Bușu.

Comentează știrea

R. P.
28 septembrie 2011
instruirea personalului pentru recensământul din octombrie

Consider ca ar fi util sa publicati pe un site special listele cu persoanele programate pentru instruire, pre- cizandu-se toate datele necesare : data si ora, locul, sala, documente personale, s.a

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2011
Stire din Social : Recensământ prin sms
Joi, 25 August 2011
Stire din Social : Deschideți ușa recenzorilor!
Pagina a fost generata in 0.3899 secunde