Începe bătaia pentru plajele Mării Negre

2190
Începe bătaia pentru plajele Mării Negre - plaja-1330254980.jpg
Nici nu am ieșit bine din iarnă că deja încep pregătirile pentru sezonul estival 2012. Plajele arată acum jalnic, mai ales după furtunile din ultima perioadă, dar Administrația Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral" (ABADL) va începe, cât de curând, lucrările de refacere, astfel încât la începutul lunii aprilie să le pună la dispoziția administratorilor.

Între timp, încep și procedurile pentru închirierea sectoarelor de plaje care nu se află în prezent în exploatarea niciunui agent economic. În cursul zilei de vineri, 24 februarie, ABADL a afișat pe site-ul instituției anunțul de demarare a licitațiilor pentru transmiterea dreptului de folosință a plajei Mării Negre. Procedura aplicată pentru atribuirea contractului de închiriere a sectorului de plajă este licitația publică. Contractul de închiriere poate fi pe unul sau două sezoane estivale. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral - Biroul Mecanism Economic și Sinteze Economice, str. Mircea cel Bătrân nr. 127. Prețul unul caiet de sarcini este de 224 de lei (TVA inclus).

Ofertele pentru licitație se pot depune la secretariatul ABADL. Data limită de depunere a ofertelor, redactate în limba română, este de 13 martie 2012, ora 16,00. Des-chiderea ofertelor va avea loc la sediul ABADL în perioada 14 -18 martie, ora 11. Durata de valabi-litate a ofertelor este de 60 de zile de la data deschiderii acestora.

10 lei metrul pătrat de plajă în Mamaia

Pe lângă condițiile financiare, firma care dorește să închirieze un sector de plajă trebuie să nu fie datoare la stat și să aibă obiecte de activitate legate de turism sau organizări de evenimente de divertisment ori sportive. Prețurile se regăsesc în caietul de sarcini și diferă în funcție de zona unde se află plaja, de la 1,04 lei/mp și 10,38 lei/mp (fără TVA). Cele mai scumpe plaje sunt cele din Mamaia, unde, vara trecută, s-a plătit chiar peste 10 lei pentru metrul pătrat de nisip închiriat. În porțiunile care nu sunt foarte căutate și unde vin mai puțini turiști prețul a fost de 2-3 lei pe mp.

Cel puțin două oferte pentru adjudecarea licitației

În continuare cele mai căutate plaje sunt cele din stațiunea Mamaia, dar au început să fie solicitate și cele din Năvodari și Eforii. În Mamaia sunt disponibile porțiuni de plaje în zonele Hotelului Iaki, în zona Casa de Piatră și discoteca Enigma. În Constanța sunt scoase la licitație plaje în zona Spitalului Militar, Faleză Nord.

În cazul în care nu vor fi oferte suficiente pentru anumite sectoare licitațiile vor fi reprogramate, fiind necesare minimum două oferte eligibile pentru a putea fi adjudecată licitația.

Lista completă a sectoarelor de plajă scoase la licitație pentru anul acesta o puteți găsi pe site-ul Administrației Naționale "Apele Române", în secțiunea Adminis-trația Bazinală de Apă "Dobrogea Litoral" - Licitații. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5554 secunde