Încep Deniile din Postul Mare. Unde sunt oficiate slujbele

396
Încep Deniile din Postul Mare. Unde sunt oficiate slujbele - incepdeniile-1554758931.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă a decis ca, săptămâna aceasta, să fie oficiate, în toate bisericile, slujba Deniei Canonului Mare și a Deniei Acatistului Bunei Vestiri. În acest sens, miercuri, 10 aprilie, Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, va oficia de la ora 13.00, Taina Sfântului Maslu la biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din localitatea constănțeană Ostrov, iar de la ora 17.00, Denia Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel".


Sfântul Andrei Criteanul este considerat cel dintâi autor de canoane liturgice, cea mai importantă scriere fiind Canonul Mare. În cele peste 250 de stihuri, acest amplu imn liturgic îi invită pe credincioși la rugăciune, post și smerenie. 


Apoi, joi, 11 aprilie, ierarhul Tomisului va oficia, de la ora 15.00, Taina Sfântului Maslu la biserica "Sfântul Dumitru" din localitatea Lumina, urmând ca la ora 17.30 să participe la conferința "Din temnițe spre sinaxare", desfășurată la Catedrala arhiepiscopală. Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, evenimentul se înscrie într-un periplu național de astfel de prelegeri, ce a debutat la Iași, în data de 19 martie, a continuat la Târgoviște, și după Constanța, urmează Făgăraș și Sibiu. La Constanța, acțiunea este organizată de către Arhiepiscopia Tomisului și Curtea Brâncovenească. Ziua se încheie la ora 21.00, cu Liturghia Darurilor, ce au fost sfințite la biserica "Sfânta Cruce și Sf. Calinic" din Constanța. 


Vineri, 12 aprilie, de la ora 17.00, ierarhul va oficia Denia Acatistului Bunei Vestiri tot la catedrala arhiepiscopală, aceasta amintind de întruparea lui Hristos și de minunea eliberării Constantinopolului de invazia perșilor și a avarilor (7 august 626). Acatistul recapitulează învățătura despre întruparea și nașterea Fiului lui Dumnezeu din Fecioară, dar și ajutorul pe care îl primesc cei ce se roagă Maicii Domnului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Stire din Social : Pregătiri pentru Postul Mare
Pagina a fost generata in 2.5148 secunde