Încă un produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană. Este al 7-lea!
Articole recomandate
Domeniul în care e mare nevoie de angajați. „Cu cât ajungi mai sus și salariul probabil va fi mai sus”
19 Aprilie 2024
Consumatorii din localitățile Lazu, Agigea și Eforie Nord rămân 36 de ore fără apă rece
19 Aprilie 2024
A început distribuirea tichetelor de Paște. Cine le va primi
19 Aprilie 2024
Sfaturi de top pentru a vă gestiona și a vă îmbunătăți finanțele
19 Aprilie 2024
SE DESCHIDE SEZONUL ESTIVAL! Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu, prezente la eveniment
19 Aprilie 2024
Telemeaua de Sibiu devine al șaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană (UE), informează, miercuri, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul "Telemea de Sibiu" (IGP) a fost publicată, miercuri, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
"Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile. Laptele folosit pentru fabricarea produsului "Telemea de Sibiu" provine de la animale crescute în zona geografică delimitată și hrănite în principal pe pășune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creștere și alimentație a animalelor, precum și tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă și contribuie la asigurarea caracteristicilor și calității produsului "Telemea de Sibiu". Particularitatea acesteia este dată de gustul intens și plăcut, discret acrișor, sărat, care după degustare lasă o senzație onctuoasă", notează ministerul de resort.
MADR menționează că asociația producătorilor de "Telemea de Sibiu", compusă din zece persoane juridice situate în arealul geografic delimitat, a dorit obținerea recunoașterii oficiale europene pentru a-și proteja rețeta tradițională moștenită din timpuri străvechi și a oferi consumatorilor produse naturale și sănătoase.
În prezent, România deține șapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană: Magiun de prune Topoloveni - IGP (2011), Salam de Sibiu - IGP (2016), Novac afumat din Țara Bârsei - IGP (2017), Scrumbie de Dunăre afumată - IGP (2018), Cârnați de Pleșcoi (2019) și Telemea de Ibănești Denumire de Origine Protejată (2016), respectiv Telemea de Sibiu - Indicație Geografică Protejată.
Potrivit sursei citate, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul "Telemea de Sibiu" (IGP) a fost publicată, miercuri, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
"Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile. Laptele folosit pentru fabricarea produsului "Telemea de Sibiu" provine de la animale crescute în zona geografică delimitată și hrănite în principal pe pășune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creștere și alimentație a animalelor, precum și tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă și contribuie la asigurarea caracteristicilor și calității produsului "Telemea de Sibiu". Particularitatea acesteia este dată de gustul intens și plăcut, discret acrișor, sărat, care după degustare lasă o senzație onctuoasă", notează ministerul de resort.
MADR menționează că asociația producătorilor de "Telemea de Sibiu", compusă din zece persoane juridice situate în arealul geografic delimitat, a dorit obținerea recunoașterii oficiale europene pentru a-și proteja rețeta tradițională moștenită din timpuri străvechi și a oferi consumatorilor produse naturale și sănătoase.
În prezent, România deține șapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană: Magiun de prune Topoloveni - IGP (2011), Salam de Sibiu - IGP (2016), Novac afumat din Țara Bârsei - IGP (2017), Scrumbie de Dunăre afumată - IGP (2018), Cârnați de Pleșcoi (2019) și Telemea de Ibănești Denumire de Origine Protejată (2016), respectiv Telemea de Sibiu - Indicație Geografică Protejată.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019
Miercuri, 16 Octombrie 2019