Încă trei cetățeni români din Grecia au fost confirmați ca infectați cu noul coronavirus

152
Încă trei cetățeni români din Grecia au fost confirmați ca infectați cu noul coronavirus - coronavirusdiagnostictestdatabas-1595075096.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite, sâmbătă, că încă trei cetățeni români din Grecia - doi în Creta și unul în Santorini - au fost confirmați ca infectați cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.


Potrivit sursei citate, cei doi români din Creta au fost transferați într-un hotel unde vor sta în carantină, împreună cu membrii familiei.


Cetățeanul român din Santorini a fost confirmat ca infectat cu SARS-CoV-2 în urma testării la intrarea în Grecia, arată MAE.


Cu privire la condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, MAE reamintește că, începând cu 15 iulie, ora 00,01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.


De asemenea, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile elene pe site-ul https://travel.gov.gr, MAE subliniază că formularul electronic (Passenger Locator Form) poate fi completat inclusiv în cursul zilei anterioare intrării pe teritoriul Greciei.


Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească evoluțiile cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de frontieră de la Kulata - Promachonas și continuă dialogul cu autoritățile elene pentru identificarea de soluții necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirii unor noi aglomerații în perioada următoare. De asemenea, MAE menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7259 secunde