Încă 132.000 de doze de vaccin anti-COVID au plecat sâmbătă spre Republica Moldova

397
Încă 132.000 de doze de vaccin anti-COVID au plecat sâmbătă spre Republica Moldova - andreibaciusursaguvern-1618656978.jpg

Articole recomandate

Încă 132.000 de doze de vaccin anti-COVID au plecat sâmbătă spre Republica Moldova.


"În urmă cu puţin timp, au plecat către Chişinău încă 132.000 de doze de vaccin anti-COVID. Suntem alături de autorităţile din Republica Moldova şi ne bucurăm că putem să dăm o mână de ajutor în lupta cu pandemia de coronavirus. Până acum, peste Prut, au fost livrate alte 72.000 de doze de vaccin şi mai multe echipamente medicale", a scris, pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.


Pachetul de sprijin pentru Republica Moldova a fost anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale la Chişinău din decembrie anul trecut. Guvernul a aprobat joi, printr-o hotărâre, acordarea a încă 132.000 de doze vaccin împotriva COVID-19 Republicii Moldova, cu titlu gratuit.


"Actul normativ prevede acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19 ca urmare a activării Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii. Un număr de 132.000 de doze vaccin împotriva COVID-19, din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania AstraZeneca, vor fi alocate pentru Republica Moldova. Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, structuri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne", informa MS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.134 secunde