În timp ce numeroși românii se zbat în sărăcie, primarii pregătesc cardurile pentru pensiile speciale

259
În timp ce numeroși românii se zbat în sărăcie, primarii pregătesc cardurile pentru pensiile speciale - pensionar-1637501744.jpg

Articole de la același autor

În timp ce românii de rând își numără fiecare leu din portofel și se gândesc cu groază la lunile de iarnă, primarii se pregătesc să-și încaseze pensiile speciale. Legea care prevede eliminarea lor nu a trecut încă de Parlament. Dacă Guvernul nu le mai amână, vor fi acordate din ianuarie. Peste 30 de milioane de euro vor ajunge, astfel, la primari, viceprimari și șefi de consilii județene pentru simplul motiv că au deținut funcțiile. 


Pentru sutele de mii de pensionari cu pensii de mizerie, gîndul că vine iarna și tăvălugul scumăpirilor este paralizant. Lor, statul le promite încă două sute de lei în plus.

La polul opus, parcă în cu totul și cu totul altă țară, primarii, viceprimarii și șefii consiliilor județene sunt la un pas să încaseze pensii speciale de mii de lei.

Potrivit Realitatea.net un primar care a avut 3 mandate poate lua pensie speciala de 5.000 lei. Nici alesii locali cu un singur mandat, insa, nu o vor duce rau. Pentru un mandat, pensia este de 1.600 lei, adica de doua ori pensia minima din România.

Legea prin care pensiile speciale ale primarilor sunt eliminate nu a trecut, încă, de Parlament. Așa că, dacă Guvernul nu le amână până la finalul anului, ele vor fi plătite din ianuarie.

Pensiile speciale ale celor din administrația locală costă cel puțin 31 de milioane de euro pe an, potrivit unei declarații făcute în 2019 de ministrul dezvoltării de atunci.







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4901 secunde