În perioada Sărbătorilor Pascale, infracționalitatea a scăzut cu 17% față de anul trecut

89
În perioada Sărbătorilor Pascale, infracționalitatea a scăzut cu 17% față de anul trecut - politiaromanareforma-1587388199.jpg

Articole recomandate



Șeful Poliției Române, chestor principal Liviu Vasilescu, a anunțat că, în perioada Sărbătorilor Pascale, infracționalitatea a scăzut cu 17% față de anul trecut, iar în cazul faptelor comise cu violență se înregistrează o scădere de 47% față de anul 2019, informează agerpres.ro.


"Din analizele realizate la nivelul Poliției Române, rezultă că infracționalitatea sesizată din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% față de anul trecut și cu 10% față de anul 2018. Trendul descendent se menține și în cazul faptelor comise cu violență, unde înregistrăm o scădere de 47% față de anul trecut și cu 21% față de 2018", a spus Liviu Vasilescu, luni, într-o declarație de presă, despre evenimentele care au avut loc în spațiul public în ultimele 72 de ore.


Liviu Vasilescu a precizat că, în ultimele 3 zile, 14.000 de polițiști au acționat în teren, care au intervenit la aproape 10.000 de evenimente și au aplicat 24.000 de amenzi.


"În ultimele 72 de ore, Poliția Română a fost la datorie, iar zilnic în această perioadă au acționat cu 14.000 de polițiști în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale MAI, Poliția Locală și Ministerul Apărării Naționale, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică. Polițiștii au efectuat 848 de acțiuni, intervenind la aproape 10.000 de evenimente sesizate de cetățeni sau constatate direct de către polițiștii aflați în teren, din care 8.500 sesizate prin 112. 


Polițiștii au intervenit și au aplicat 24.000 de sancțiuni contravenționale, din care peste 14.000 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare", a explicat șeful Poliției Române.


Liviu Vasilescu a subliniat că Poliția Română va manifesta toleranță zero față de cei care încalcă legea în această perioadă.


"Vreau să asigur cetățenii că Poliția Română are capacitatea operațională și forța de a îndeplini toate misiunile încredințate și de a garanta siguranța comunității. Obiectivul nostru este acelea de a fi alături de oameni în această perioadă dificilă, pentru că tuturor ne este greu, dar acest lucru îl putem face doar prin respect reciproc. În același timp, față de cei care nu respectă legea manifestăm toleranță zero", a mai spus Liviu Vasilescu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7231 secunde