În Mamaia, ca-n... Germania! Program strict la beach-baruri și fără comerț ambulant

7649
12
În Mamaia, ca-n... Germania! Program strict la beach-baruri și fără comerț ambulant - fotofondmamaia-1457275888.jpg

Articole de la același autor

În numai câteva săptămâni, stațiunile de pe litoral ar trebui să fie pregătite să-și întâmpine primii turiști. Vacanța de Paște se anunță cu vreme frumoasă și deja în Mamaia au început rezervările, mai ales că sărbătoarea va coincide și cu 1 Mai. Hotelierii au demarat pregătirile în unitățile lor și solicită autorităților locale să se ocupe de restul stațiunii.

Continuând seria discuțiilor cu reprezentanții agenților economici din Mamaia, viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, s-a văzut din nou cu ei, la sfârșitul săptămânii trecute.

Principalul subiect al dezbaterii a fost Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. Proiectul le-a fost deja transmis agenților economici și urmează a fi supus dezbaterii publice. Regulamentul prevede de la orele de funcționare ale beach-barurilor și cluburilor, până la interzicerea în unitățile de alimentație publică tip terasă desfășurării de alte acte de comerț sau prestări servicii. De asemenea, pentru a reda promenadei un aspect îngrijit și ordonat, vitrinele frigorifice, lăzile frigorifice și orice alte utilaje specializate necesare desfășurării activității de alimentație publică vor fi amplasate în interiorul terasei, lipite de construcția existentă. În niciun caz nu va fi aprobată amplasarea acestora la limita exterioară a terasei.

Mai puține magazine alimentare

Regulamentul ar putea impune, la cererea hotelierilor și patronilor de unități de alimentație publică, limitarea numărului de magazine alimentare din stațiunea Mamaia, dar și ca beach-barurile să funcționeze după un anumit program unitar. Viceprimarul propune două variante de orar. Prima variantă permite beach-barurilor situate între hotel Malibu și hotel Victoria să aibă program până la ora 24.00, în zilele săptămânii, iar cele situate între hotel Victoria și Camping Turist, până la ora 1.00. Varianta a doua impune program până la ora 24.00 pentru beach-barurile situate între hotel Malibu și hotel Victoria, inclusiv, și până la ora 1.00, pentru cele situate între hotel Victoria și hotel Rex, inclusiv. În ce privește beach-barurile situate în zona Summerland, acestea pot avea program non-stop, atât în zilele săptămânii, cât și în week-end.

Se măsoară decibelii

De asemenea, în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță, programul de funcționare permis pentru folosirea muzicii în exteriorul unităților de alimentație publică sau cu profil de divertisment (cluburi, discoteci etc.) este până la ora 24.00 sau ora 1.00, în funcție de zonă (excepție zona Summerland), cu respectarea nivelului de zgomot stabilit prin Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr.3384/2013 pentru aprobarea reglementării tehnice "Normativ privind acustica în construcții și zone urbane, indicativ C 125-2013".

În Satul de Vacanță, nivelul de zgomot aprobat conform reglementării tehnice "Normativ privind acustica în construcții și zone urbane, indicativ C 125-2013" este de 50 de decibeli în interior, 70 de decibeli la exterior în cadrul zonei funcționale Satului de Vacanță și 65 de decibeli la limita acestei zone funcționale. Amplificatoarele audio (boxele) vor fi amplasate în exteriorul unității economice și obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unității.

Bâlci pe noua promenadă

Noul regulament interzice și comerțul ambulant în stațiunea Mamaia. "Astă vară a fost haos în Mamaia. Terasele au ajuns să închirieze pentru alte 14 puncte, deci business-ul lui nu mai era terasa, ci sub-închirierea, făcând astfel un mic bâlci. Noi avem soluția, prin crearea acestui regulament", a declarat Decebal Făgădău. Potrivit acestuia, autoritățile locale vor impune, pentru sezonul estival 2016, obligativitatea de a avea minimum două puncte de prim-ajutor în Mamaia.

"Știm cât face vara, în Mamaia, o mașină de pompieri sau o salvare. Tocmai de aceea trebuie să avem mai multe puncte de prim-ajutor", a mai spus viceprimarul.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
autor
7 martie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia

Prostul ăsta de Făgădău nu își da seama că cei care vin în stațiunea Mamaia vin pentru distracție , Mamaia nu este un loc de odihnă , Mamaia nu este stațiune balneoclimaterica , așa că o să m-ai vină pulea spătarul la Mamaia Oamenii veneau la Mamaia pentru distracție , cluburi , carnaval etc.etc. deja de anul trecut să simțit că nu sa implicat nimeni în promovarea stațiunii cum o făcea Mazăre, Făgădău ne îngroapă ușor, ușor ,dar vin alegerile ! :)))

Interesant
7 martie 2016
Mai puține magazine alimentare

Sunt unii patroni care si-au impartit statiunea, au cate 10, 15 alimentari asta pentru avea putere, nu ca ar face profit din vanzarea produselor ci ma refer la distribuitori, acestia platesc taxe/ dicounturi grase daca vor sa isi bage marfa in acele magazine, cand ai un singur magazin esti un nimeni, m-as mira sa le taie elanul acestor gusteri...

O
7 martie 2016
PLA

mamaia e un kitsch gretos.

pentru
7 martie 2016
Interesant

Daca vor fi diminuate alimentarile fi sigur ca vor disparea cele care au un singur patron, astia care detin multe magazine isi vor permite sa dea ... bine pentru a isi pastra magazinele, al 3lea magazin este alimentara in Mamaia, una langa alta, acelasi patron asta ca sa nu ai sansa in a gasi un pret mai mic, aceleasi preturi nesimtite la toate magazinele, ai avut anul trecut 7 alimentari? anul asta vei avea doar 3 iar in fostele locatii sa nu se mai permita crearea de magazin alimentar dar m-as mira

=))))
7 martie 2016
Mai puține magazine alimentare?

Cine a propus treaba asta nu a fost vara la Carrefour, Auchan, Billa etc, romanii isi fac piata din oras =))) din Mamaia cumpara cel mult o sticla de apa sau o inghetata... vin romanii cu masina la mare, cat este sa iti pui fundul in ea si sa mergi la Penny? =)))

Dori
7 martie 2016
Fagadau

Nenea fagadau nu stiu de ce vii tu cu reglementări si iti dai cu parerea PT ca din mai nu vei mai fi la primăria constanta. Sunt foarte sigura ca nu vei fi ales ,asa ca stai in banca ta si ciocul mic. Nu uita ca nu ai fost ales de noi primar si cam esti abuziv acolo.

dori-mori
7 martie 2016
articol

cam aiurea articolul; avem nevoie de psihiatrie ca de aer!

Fagadau primar
7 martie 2016
sa va zic de ce

cand o da moka intrare la Aqua Magic, plimbare cu vaporasul sa vezi cum iese cu 60%... nu uitati de pensionari, da? ei sunt o armata care tace si face, sunt ascultatori, au cluburi chestii trestii, cine ii are pe pensionare de partea lui este primar.

lucian
7 martie 2016
Mazare la parnaie!

Si'acu ce faci,il plangi pe mascarici?Sau ti se pare ca in timpul circaraiei lu' pastaie era mai bine?Oricum Mamaia e o statiune de cocalari manelisti si cred ca putina ordine nu ar strica .Decat asa zisa "promovare" cu acel kitch de carnaval mazarist facut din banii prostilor de constanteni mai bine lipsa!

Răspuns la: La pușcărie cu penalii ăștia
Adăugat de : autor, 7 martie 2016
Prostul ăsta de Făgădău nu își da seama că cei care vin în stațiunea Mamaia vin pentru distracție , Mamaia nu este un loc de odihnă...
Eu
7 martie 2016
Aiurea...

Este o mare porcarie !!!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5005 secunde