În caz că vă era dor de primarul-măscărici… Iată cum s-a lepădat Constanța de Cazino

2831
6
În caz că vă era dor de primarul-măscărici… Iată cum s-a lepădat Constanța de Cazino - fotojet-1519116514.jpg

Articole de la același autor

Scotocind prin arhiva Primăriei Constanța, am dat peste stenogramele unei ședințe de consiliu local desfășurată în anul 2011, pe vremea când la primărie tăia și spânzura faraonul, atotputernicul Mazăre. Se decidea atunci soarta bietului Cazino, o "măsea stricată" în peisajul "mirific" al Constanței anilor 2010 - 2011, când singurele investiții erau canalizate către stațiunea Mamaia, reședința edilului la vremea respectivă.

Ședința, desfășurată pe 24 august 2011, la ora 12, a fost condusă de consilierul Răducu Popescu și consemna prezența a 23 de consilieri. Primul pe ordinea de zi, a fost proiectul de hotărâre privind transmiterea imobilului - teren și construcție - Cazino Constanța, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, din administrarea Consiliul Local al Municipiului Constanța în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Inițiatorul era însuși primarul Radu Ștefan Mazăre. Discuțiile și votul rapid care a urmat demonstrează încă o dată graba cu care autoritățile locale doreau să scape de această clădire pentru a cărei reabilitare era nevoie de multe milioane de euro și pentru care nimeni nu era dispus să facă "sacrificii".

Redăm mai jos dialogul din timpul ședinței, întocmai cum s-a derulat el. Comentariile sunt de prisos, însă nu putem să nu punctăm faptul că din prezentarea lui Radu Mazăre reiese foarte clar că nu era nimic concret vorbit și stabilit cu cei de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și că așa-zisa preluare s-a făcut "pe genunchi" și, mai mult decât atât, nimeni nu a luat cuvântul și nu s-a declarat împotriva acestei hotărâri.

Răducu Popescu: Așadar, începem cu punctul nr. 1 de pe ordinea de zi (punctul 24): "Proiect de hotărâre privind transmiterea imobilului - teren și construcție - Cazino Constanța, aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, din administrarea Consiliului local al municipiului Constanța în administrarea Dezvoltării Regionale și Turismului", inițiator primar, Radu Ștefan Mazăre. Cine dorește să ia cuvântul? Dacă sunt reprezentanți ai partidelor…? Era invitat cineva de la Partida Rromilor sau… Nu știu exact ce partid….

Se fac comentarii în sală.



Radu Ștefan Mazăre:
M-ascultați un moment?! Până în momentul acesta nu avem o înștiințare oficială, la Primărie, din partea Ministerului, că ar dori să-l preia în administrare în vederea reparării. Avem o adresă, primită de dl. Făgădău de la un director din minister, care spune că vor să se implice financiar…

Decebal Făgădău: Că au decis…

Radu Ștefan Mazăre: Că au decis să se implice financiar. Știți că am avut o întrunire organizată de liberali, de dl. Cupșa, bine organizată, cu prefectu’, în care… și cu d-na Păuleanu, arhitect, în care să discutăm despre Cazino. La întâlnirea respectivă, am convenit să dăm un răgaz de două luni Guvernului, având în vedere că imobilul se degradează și nu putem să așteptăm un an de zile până când ia o decizie, ca să spună și să ne informeze dacă se implică sau nu. Repet, oficial, nu avem decât această adresă din partea Ministerului, cum că doresc, au decis să se implice. 


Având în vedere toate discuțiile și toată polemica purtată pe la televizoare și pe blog, că eu n-am blog, pe un blog, și că doamna ministru a spus că va da ea banii ca să repare această clădire, eu cu dl. Decebal am gândit să fim în întâmpinarea dorinței dumneaei și să transmitem în administrare, pe durata reparațiilor, Cazinoul, Ministerului Dezvoltării. Ca să n-avem discuții… "că vrem"… "că nu vrem"… "că, de fapt, suntem supărați"… "că ar vrea să-l repare" și așa mai departe!


Ca atare, vă supun aprobării această hotărâre de transmitere în administrare, pe durata reparațiilor și a investițiilor, către minister, după care, dumnealor n-au decât să facă formalitățile să-l preia și să-l repare. Acuma, stau și mă gândesc că ar trebui să mai punem un amendament, ca, dacă nu încep procedura într-un termen de… procedura însemnând evaluare, proiectare, reparații, într-un termen de… el să revină Consiliului. Să nu-l dăm și să ne trezim că zace pe acolo ani de zile și ne cade în cap, nu!?!

Se fac comentarii în sală. (Da, da…)

Radu Ștefan Mazăre: Ce termen propuneți dumneavoastră? Deci, noi, să le transmitem în administrare, să le spunem că într-un termen de… ar trebui să înceapă reparația.

Se fac comentarii în sală. (Șase luni…)

Radu Ștefan Mazăre: Da’ șase luni… Nu știu dacă pot să facă licitație pentru proiectare și pentru construire. Eu aș pune un termen de un an de zile. Nu?! Păi, procedural, nu se poate!

Mircea Dobre: Ca să facă diligențele de preluare, în mod cert, șase luni…

Radu Ștefan Mazăre: Noi…

Mircea Dobre: Trebuie să le dăm un termen, ca să facă diligențele de preluare.

Radu Ștefan Mazăre: Cum să spunem, corect?

Decebal Făgădău: Domnu’ primar, ca să nu le dăm… să pară ceva ultimativ, pentru preluare, eu zic să le dăm termen, în primul rând ca să-l preia ei prin hotărâre de guvern…

Radu Ștefan Mazăre: Păi, nu, că dacă ei nu-l preiau prin hotărâre, noi putem să anulăm hotărârea noastră…

Se fac comentarii în sală. (Oricând…)

Radu Ștefan Mazăre: Oricând. E nulă. Am dat ceva și nu vrea să ia nimeni. Eu zic să punem un termen de un an de zile în care să înceapă refacerea Cazinoului. În cazul în care nu încep într-un an de zile, Cazinoul să revină municipalității.

Se fac comentarii în sală. (Și dacă nu-l preia?)

Radu Ștefan Mazăre: Hotărârea o dăm acum…

Se fac comentarii în sală.

Radu Ștefan Mazăre: Nu știu, atunci, propuneți dumneavoastră!

Răducu Popescu: Să-l preia, prima dată într-un termen și apoi, într-un termen de… un an…

Se fac comentarii în sală.

Radu Ștefan Mazăre: Cum să spunem?

Nurhan Ali: Să-l preia într-o lună, două…

Mircea Dobre: Să-l preia în două luni și după aceea să-l repare… Mă rog, să facă…

Radu Ștefan Mazăre: Atunci, facem… Cum? Îl notați dumneavoastră, doamnă?

Marcela Enache: Da.

Radu Ștefan Mazăre: Eu zic, din momentul intrării în vigoare a hotărârii noastre, că mai durează, prefect și așa mai departe, în termen de trei luni să preia, printr-o hotărâre de guvern…

Se fac comentarii în sală. (Și apoi, treaba lor…)

Radu Ștefan Mazăre: Păi, nu "și apoi treaba lor"! Și dacă nu-l repară?

Se fac comentarii în sală. (Corect…)

Radu Ștefan Mazăre: Dacă nu-l repară e iar treaba noastră! Și, din momentul preluării de către ei, au termen de un an de zile ca să înceapă reabilitarea Cazinoului. În caz contrar, Cazinoul revine municipalității. Deci, așa dăm hotărârea.

Se fac comentarii în sală. (Da, e bine…)

Mircea Dobre: După trei… sau după un an și trei luni?

Radu Ștefan Mazăre: Păi, după un an și trei luni, nu?! Că, dacă-l preiau, după aia iar ajungem la povestea de proceduri. Trebuie să facă proceduri de…

Se fac comentarii în sală. (Un an și trei luni de la data preluării.)

Radu Ștefan Mazăre: Deci, un an și trei luni din momentul ăsta.

Mircea Dobre: Sau trei luni, dacă nu-l preiau în trei luni.

Radu Ștefan Mazăre: Sau trei luni, dacă nu-l preiau.



Nurhan Ali:
Trei luni de zile, e un termen suficient pentru a da o hotărâre de guvern…

Radu Ștefan Mazăre: Corect. După care…

Nurhan Ali: Trebuie rediscutați termenii…

Radu Ștefan Mazăre: Nu. După aceea le dăm un an de zile ca să înceapă reparațiile. E rezonabil, nu?!

Răducu Popescu: Sunt doi timpi în care…



Radu Ștefan Mazăre
: Deci, e OK, așa!

Se fac comentarii în sală. (Da, da.)

Radu Ștefan Mazăre: Asta e cu Cazinoul!

Se fac comentarii în sală. (Și dacă pierd alegerile, ce se întâmplă?)

Radu Ștefan Mazăre: Nu știu! Să dea Dumnezeu să se întâmple! Cum a zis orbul: "Mai vedem!"

Răducu Popescu: Doamna Enache, dacă doriți să recitiți amendamentul, astfel încât să-l pot supune la vot. Doamna Enache va da citire amendamentului, astfel încât să-l putem supune la vot exact în forma în care a fost formulat.

Marcela Enache: Deci, amendamentul va fi formulat astfel: "În termen de trei luni de la emiterea hotărârii de consiliu local…

Răducu Popescu: De la intrarea în vigoare.

Marcela Enache: De la intrarea în vigoare a hotărârii consiliului local, să poată să fie emisă…

Radu Ștefan Mazăre: Și în caz contrar…

Se fac comentarii în sală. (Maxim….maxim…)

Radu Ștefan Mazăre: Să fie emisă, nu să "poată", în maxim trei luni…

Marcela Enache: Și să fie emisă, deci, hotărârea de guvern, în termen de trei luni. Și după aceea?

Radu Ștefan Mazăre: În cazul în care nu este emisă, hotărârea noastră de transmitere își încetează efectele. Da?

Se fac comentarii în sală. (Da.)

Radu Ștefan Mazăre: O dată. Doi…

Marcela Enache: Și, al doilea alineat: "În termen de un an, de la preluarea prin hotărâre de guvern, să înceapă reparațiile. În caz contrar, imobilul va reveni municipalității".

Radu Ștefan Mazăre: Perfecțiune!

Se fac comentarii în sală. (Să înceapă lucrările pentru reparații.)

Marcela Enache: Da, să înceapă reparațiile.

Mircea Dobre: În maxim….

Radu Ștefan Mazăre: În maxim un an de zile.

Marcela Enache: În maxim.

Răducu Popescu: Așadar, amendamentul conține doi timpi, primul - trei luni, al doilea - un an de la cele trei luni. Îl supun la vot. Cine este pentru amendament? Abțineri? Voturi împotrivă?

Marcela Enache: Avem 23 de voturi pentru.

Răducu Popescu: Și acum, voi supune la vot proiectul împreună cu amendamentul votat. Cine este pentru? Împotrivă? Se abține cineva?

Marcela Enache: Avem 23 de voturi pentru.



Comentează știrea

Nume
20 februarie 2018
De tot rasul

Am impresia ca citesc o schita de Caragiale ...e de tot rasul, ceva ca dnul Goe 😁 ...vai de el de Cazino cu asemenea clovni il mai repara Pulea spataru...

Cazinoul Constanta
20 februarie 2018
Ciomag de partid si de stat

Din cate se vede,exista acolo un Fagadau,probabil ca este acelasi personaj cu cel de azi.Exista un Fagadau, in dialog ,care il imita la tambal pe Mazare.Cand Mazare spunea "huooo guven Boc !" ,Fagadau repeta si el ca sa-l vada seful ca-i este loial. Suntem pe 24 august 2011.Sa ne aducem aminte ca peste 4 luni adica in ianuarie 2012 au izbucnit revoltele de strada impotriva guvernului Boc.Era frig si zapada in ianuarie 2012.Folosindu-se de nemultumirile populatiei,PSD in frunte cu Ponta dau prima lovitura de stat prin caderea guvernului Boc si apoi prin organizarea referendumului impotriva sefului statului(iulie 2012) .Atunci erau legale revoltele din Bucuresti,nu ca azi cand o deranjeaza pe țața Firea.Din 2012 PSD este la putere non-stop.PSD dupa PSD,Bizant dupa Bizant si tiganie dupa tiganie.Va mai amintiti de tiganca aia ca isi tinea propriul copil ca pe un ciomag, si lovea cu el in gard sau in militian ? Da,bebelusul ciomag. Ei bine,asa a facut si Mazare cu Cazinoul.Cazinoul a fost transformat in ciomag de partid si de stat.In rafuiala lui cu Basescu sau cu Boc, Mazare a aruncat cu Cazinoul in Woodrea.Boc a plecat de mult timp de la Guvern,Basescu este doar o amintite iar Mazare este azi conseva de pateu intr-un raft din Madagascar.In schimb s-a intors roata. PSD "arunca" cu Cazinoul in Fagadau intocmai ca tiganga din poveste sau ca Mazare din istorie.Astia se lovesc unii pe altii cu ce au la indemana.In cladiri de patrimoniu sa ne batem sau in prostie sa ne masuram ? Zise zmeul din Primarie.

europeanu
20 februarie 2018
Hotii din primarie la parnaie !

Eu nu inteleg de ce nu se incepe cu conservarea cladirii. Se deterioreaza vazand cu ochii. Cu bani putini macar se salveaza ce mai e de salvat. Dar ce sa ceri de la hotii din primarie.

Constantean
20 februarie 2018
Cazino

O cam sugeti toti, inclusiv prostul sau proasta care a scris materialul asta. Ce a facut Mazare pentru orasul asta nu va mai face nimeni. Bine ca stiti sa criticati si sa mancati cacat

europeanu
20 februarie 2018
Mazare si hotii din primarie la parnaie

constantene tu esti din teleormanistan,baiete...sau bacau.

Anti ciumatii rosii
21 februarie 2018
Ptr. Constantean

Cred ca i-ai supt-o prea mult lui mazare si pipincuristilor din jurul lui, ce mata a facut mazare pentru Constanta, ai auzit de retrocedarile ilegale ? Ai vazut cum se distruge pe zi ce trece fiecare metru de spatiu verde ? Parcul Tabacarie iti place? Dar cel arheologic ? teatrele de vara, Acvariul , le-ai vazut cum arata ? Tu un pesedist idiot, care te-ai infipt la pomeni cu pui si ulei, nu ai cum sa vezi, te mai pune draca sa mai si comentezi , muistule si jigodie batrana ce esti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4798 secunde