Import de deșeuri ilegal, stopat de polițiștii constănțeni

Marţi, 07 Aprilie 2020
179


Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța s-au sesizat din oficiu, astăzi, cu privire la săvârșirea infracțiunii de export sau import de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. 


Astfel, oamenii legii au solicitat efectuarea controlului fizic, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Constanța și Comisariatului Județean pentru Protectia Consumatorului Constanța, asupra conținutului unui container ce făcea obiectul unui transfer intracomunitar din Germania, între un cetățean turc și societatea comercială pe care acesta o administrează. 


Potrivit documentelor prezentate, containerul trebuia să conțină diverse produse electrocasnice și saltele de pat second-hand, însă, în urma inspectării produselor, s-a constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile pentru a fi descărcate sau comercializate pe teritoriul României. În consecință, autoritățile vamale vor  dispune returnarea mărfurilor din containerul în cauză în țara de origine, respectiv Germania.   Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3472 secunde