Iată ce beneficii pierd cei cărora li se retrag decorațiile

580
Iată ce beneficii pierd cei cărora li se retrag decorațiile - kiausiohannisasemnatdecreteleder-1575986089.jpg

Articole recomandate

Retragerea decorațiilor celor care au condamnări penale atrage pierderea unor numeroase beneficii. Cel mai puternic este locul de veci gratuit, a comentat la Digi24 fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, scrie realitatea.net


"Cel mai puternic este locul de veci. Cei care au Steaua României primesc la moarte loc de veci gratuit.

Dar legea spune că în limita locurilor disponibile. Mai beneficiază de onoruri militare la înmormântare. Se trag șapte focuri de armă, vine armata, cu sicriul pe umăr, cu steagul național. Sunt mai multe beneficii. Pot să participe la diverse manifestări, trebuie să fie băgați în seamă când sunt manifestări naționale. Plus că se laudă cu ele.

Nu se mai dă scutire de impozit. Pe vremea lui Ceaușescu se dădea scutire de impozit, acum nu se mai dă", a declarat Augustin Zegrean, la Digi24.

"Este un lucru care trebuia făcut, nu trebuie așteptat până se adună mai multe ca să le retragem pe toate odată. Cei care pierd dreptul de a fi decorați trebuie să rămână fără decorație. Instanța nu pronunță o astfel de decizie, dar legea decorațiilor prevede asta. Ar trebui când un deținător al unui astfel de ordin e condamnat să se știe și să se propună președintelui retragerea decorației.

Este om care se ocupă cu asta și ar trebui ca de fiecare dată când apare câte un astfel de om să i se retragă decorația, mai ales că aceste cazuri sunt publice, ele apar în presă. Titlurile nu se retrag pentru că pentru președinție aceasta este o treabă colaterală. Președintele e cel care conferă decorația, dar există un domn care are această obligație să țină evidența.

Nu este o reparație pentru mine că le retrage lor decorațiile, cel mult e o stare mai bună pentru restul de oameni care au fost decorați. Este acolo și unul care a fost director de penitenciar la Sighet. Cineva, acolo, își bate joc.

Trebuie respectată legea. Nu e mare lucru, că nu sunt mii de oameni decorați", a explicat Augustin Zegrean.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6865 secunde