IARNA LA CONSTANȚA / Măsuri pentru acordarea asistenței medicale continue

159
IARNA LA CONSTANȚA / Măsuri pentru acordarea asistenței medicale continue - asistentamedicala-1519721399.jpg

Articole de la același autor

Direcțiile de Sănătate Publică au obligația de a participa la evaluarea la nivel de județ a numărul bolnavilor care necesită transport în vederea efectuării dializei. Prin medicii de familie și cu participarea asistenților comunitari, direcțiile de sănătate publică participă la catagrafierea următoarelor categorii de persoane: bolnavi cronici cu afecțiuni ce necesită monitorizare permanență; gravide cu risc si a celor în ultimele două luni de sarcină; copii cu afecțiuni care necesită monitorizare permanentă; persoane dependente fizic; vârstnici cu nevoi speciale (este necesară colaborarea autorităților publice locale). Totodată, pacienții care necesită dializă sunt transportați în unitățile în care fac dializă și rămân internați până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.


Medicii de familie vor fi convocați la cabinetele medicale de permanență unde vor asigura permanența până la stabilizarea situației meteo. Direcțiile de sănătate publică vor colabora cu autoritățile administrației publice locale în vederea coordonării activităților asistenților comunitari și mediatorilor sanitari către cabinetele medicilor de familie din localitate pentru a participa la activitățile desfășurate în această perioadă.


În această perioadă spitalele au obligația de a evalua și a asigura stocul de medicamente și materiale sanitare și al nevoilor imediate pentru situațiile de urgență apărute.


Unitățile sanitare vor menține pacienții, în special femeile gravide, persoane în dializă și persoane fără adăpost în unitate până la trecerea valului de frig. Bolnavii cronici internați care necesită monitorizare permanentă, nu trebuie să fie externați până la stabilizarea situației meteo.


De asemenea, vor fi identificate căile de acces care trebuie degajate cu prioritate pentru asigurarea accesului pacienților, al personalului medical, dar și al ambulanțelor. Ministerul Sănătății a solicitat unităților sanitare asigurarea unui climat corespunzător în saloane (căldură, apă, electricitate). Managerul General al Serviciului Județean de Ambulanță va răspunde de asigurarea cu personal corespunzător în aceasta perioadă (medici, asistenți medicali, etc), precum și de asigurarea degajării căilor de acces de la nivelul Serviciului și al substațiilor din structura acestuia până la drumul principal.


În zilele cu temperaturi scăzute, Ministerul Sănătatii recomandă populației să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume.


De asemenea, în cadrul sedinței Comandamentului de iarnă pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, care a avut loc astazi la sediul Ministerului Afacerilor Interne și s-a desfășurat în sistem de videoconferință, ministrul Sănătății a transmis și cu această ocazie directorilor direcțiilor de sănătate publică măsurile care sunt necesare a fi întreprinse în perioada imediat următoare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4674 secunde