Hram la mănăstirea Lipnița și parastas pentru Arhiepiscopul Lucian Florea

175

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă cinstește sâmbătă, 29 august, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia, de la ora 8.15, Sfânta Liturghie la mănăstirea Lipnița, care-și cinstește ocrotitorul. Imediat după Sfânta Liturghie, acesta va oficia slujba parastasului la împlinirea a 16 ani de la moartea fostului Arhiepiscop al Tomisului, Lucian Florea. Mai târziu, de la ora 14.00. la mănăstirea "Sfântul Filip" din vecinătatea cetății Adamclisi, ierarhul nostru va sfinți locul pentru viitoarea biserică și, totodată, va sfinți o troiță lângă vechea cetate, apoi va citi rugăciuni pentru ploaie.

Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul este o sărbătoare de origine biblică și marchează momentul uciderii prin decapitare a Sfântului Ioan.

Conform relatărilor biblice din Noul Testament, Sfântul Ioan a fost întemnițat de către regele Irod Antipa, datorită criticării concubinajului dintre rege și cumnata sa, Irodiada. La ziua regelui, Salomeea, fata Irodiadei, a dansat înaintea regelui desfrânat, care îi promite "până la jumătate din împărăție". Fata a fost sfătuită de mamă să ceară pe tipsie capul Sfântului Ioan, dorință ce s-a împlinit pe loc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4779 secunde