Hotărârea privind starea de alertă a fost publicată în monitorul oficial

143
Hotărârea privind starea de alertă a fost publicată în monitorul oficial - monitoruloficial-1589817628.jpg

Articole recomandate

Hotărârea adoptată luni de Guvern, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, privind instituirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile, a fost publicată în Monitorul Oficial, informează agerpres.ro.


În spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne, emis în temeiul Legii 55/2020, conform unei prevederi incluse în Anexa 2 a hotărârii - "Măsuri pentru asigurarea rezilienței comunităților".


Sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, inclusiv a celor de tipul drive-in, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, se stipulează în Anexa 3 a hotărârii - "Măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc".


Activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber sunt interzise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult trei persoane care nu locuiesc împreună, respectiv ciclismul, drumețiile, alergarea, canotajul, alpinismul, vânătoarea, pescuitul și alte activități recreative și sportive desfășurate în aer liber stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Tineretului și Sportului sau al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, după caz, în temeiul Legii 55/2020.


Totodată, se interzic evenimentele private în spații închise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult opt persoane și cu respectarea regulilor de distanțare socială.


În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de trei persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.


De asemenea, deplasarea în afara localității, în starea de alertă, este permisă doar pentru anumite motive, cu completarea unei declarații pe propria răspundere. Justificarea deplasării în afara localității se poate face și în baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajator, în funcție de motivul deplasării.


Hotărârea mai stabilește că regimul contravențional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în anexele 1-3 este cel stabilit la articolele 64 - 70 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7968 secunde