Harghita: Pericol de inundații pe râul Bistricioara

188
Harghita: Pericol de inundații pe râul Bistricioara - 17-1486222170.jpg

Articole recomandate

Un zăpor cu o lungime de 4 kilometri s-a format pe râul Bistricioara, în zona comunei Corbu și a inundat mai multe terenuri agricole, autoritățile împreună cu pompierii intervenind pentru înlăturarea pericolului, în alte trei localități apa intrând în gospodăriile oamenilor, în urma încălzirii bruște a vremii.


Primul comunei Corbu, Romeo Țepeș, a declarat 'Avem zăpoare pe o lungime a râului Bistricioara de 4 kilometri și o grosime de până 40 cm. Acționăm noi cu utilajul de la primărie, cei de la Apele Române au venit cu un utilaj și cei de la Garda de Pompieri Corbu sunt cu căngi și încercăm să intervenim pentru desfacerea sloiurilor. Eu acum sunt chiar pe un utilaj, pentru că nu am găsit manipulanți, din fericire mă pricep și la asta. Colaborăm foarte bine cu cei de la ISU, sunt veniți cei de la Apele Române și încercăm să deblocăm, pentru a evita situația în care oamenii vor fi inundați. Există pericolul de inundare a gospodăriilor, deocamdată avem apă doar pe terenurile agricole, dar sperăm că acționând împreună să putem depăși situația'.


La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că la Corbu s-a intervenit pentru înlăturarea pericolului în zona unui pod de pe Bistricioara, iar situația este monitorizată permanent.


Potrivit sursei citate, din cauza încălzirii vremii și a topirii zăpezii, au fost inundate două gospodării la Toplița, două curți și patru case la Gheorgheni și pivnița unei case de locuit la Păuleni Ciuc.


În toate cazurile, pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din casele și gospodăriile oamenilor și pentru decolmatarea șanțurilor.

În Harghita, vremea s-a încălzit brusc, în cursul zilei de sâmbătă fiind consemnate valori pozitive.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5455 secunde