Campania "Cuget Liber" - "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Haite care terorizează locuitorii din zona Energia. "Sunt tot mai mari și tot mai mulți!"

1433

Articole de la același autor

Maidanezii o duc încă foarte bine la Constanța. Se plimbă nederanjați pe străzi și pe plajă, sunt hrăniți de iubitorii de animale, se odihnesc tolăniți pe trotuare și pe spațiile verzi, într-un cuvânt au o viață tihnită. Unii sunt pașnici, dar imprevizibili, alții sunt cunoscuți agresivi. Prin cartiere, constănțenii se tem să nu ajungă în colții lor.

Continuăm campania "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?", declanșată după ce, în ultima perioadă, am primit pe adresa redacției sesizări numeroase, atât din partea cetățenilor, cât și a agenților economici. Haite care se plimbă toată noaptea și atacă orice pieton întârziat, câini fără stăpân care lasă mizerie peste tot pe unde trec sau câini care s-au făcut stăpâni pe câte un perimetru și nu acceptă să le fie încălcat de nimeni.

În zona Baba Novac - bulevardul Aurel Vlaicu, locuitorii sunt pur și simplu terorizați de patrupedele comunitare. Unii chiar au fost la un pas să fie mușcați.

"Acum câteva seri, când mă întorceam din oraș, în jurul orei 22, am coborât din autobuz, iar în apropierea stației, erau vreo patru - cinci dulăi. Îi mai văzusem de la balcon, cu câteva nopți în urmă, când făceau gălăgie și au trezit toți vecinii. Pe moment, m-am oprit cu gândul că nu m-au observat, dar imediat au început să latre și să vină spre mine. Am mărit pasul, fără să fug, dar eram convinsă că mă vor ajunge. Am avut noroc cu un vecin care tocmai atunci își parca mașina și a observat toată scena. A claxonat tare și i-a speriat pe câini, a strigat la ei și s-au oprit. Au continuat să latre, dar au rămas pe loc. A fost îngrozitor. De atunci, merg cu frică. Ocolesc parcarea, până intru în scara blocului. I-am mai văzut pe la gunoaie, am auzit că au mai atacat și alți vecini. Sunt foarte periculoși", ne-a povestit Alina R., care locuiește la un bloc de pe strada Baba Novac.

"Nu este normal să avem astfel de animale în apropierea locuințelor!"

De altfel, în zona Energia, problema câinilor este veche. Perimetrul s-a mai curățat pe măsură ce au apărut construcții noi, dar pe vechea platformă încă sunt aciuați numeroși câini fără stăpân.

Aceeași situație este și pe bulevardul Aurel Vlaicu, unde, în dreptul sau în curțile agenților economici, tot apar câini.

"Credeam că am scăpat de ei. O perioadă se mai răriseră. Dar mereu revin. Sunt tot mai mari și tot mai mulți. Poate nu sunt toți agresivi, dar fac mizerie, împrăștie gunoaie, murdăresc trotuarele, în zonele unde stau sunt permanent cutii cu diferite resturi alimentare. Nu este normal, nu este civilizat ca să existe astfel de animale într-un oraș turistic, în zone de locuințe, unde sunt copii care se joacă, care fug, unde sunt bătrâni care merg în baston și sunt lătrați de câini de la un capăt la altul al străzii", ni s-a plâns Mihai Soare, un alt locuitor al zonei.

XXX

În episoadele următoare, vom prezenta alte relatări din diverse puncte ale municipiului, domenii publice sau private, dar și poziția oficială a autorităților locale.

Dacă ați avut probleme cu maidanezii, vă așteptăm să ne împărtășiți experiențele dumneavoastră, pe adresa redacției, [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4769 secunde