Haideți să-l ajutăm pe Kaplan! Băiatul s-a născut fără anus

2147
1

Articole de la același autor

Kaplan este un copilaș în vârstă de un opt ani din județul Constanța, care suferă de atrezie ano-rectală și la acest moment este internat, într-o stare critică, într-un spital din Manchester (Anglia). 


Singura lui șansă la viață este o operație care se poate face doar în SUA, la clinica Nationwide Children's Hospital, iar costurile acestei intervenții se ridică la suma de 20.000 de euro.




Băiatul s-a născut cu o malformație de atrezie ano-rectală, fistulă recto-uretrală. Prima operație a fost făcută la doar trei zile de la naștere, colostomie, prin care i s-au făcut două găuri în burtă: prin una i se făcea tratamentul, iar a doua ținea loc de anus și prin care își făcea nevoile. Precizăm că Kaplan s-a născut fără anus. A doua operație a fost făcută la vârsta de un an, în 2010. Apoi, i s-a făcut alungirea de intestin gros și anus, iar în final fost separat intestinul gros de cel subțire, pentru că la naștere cele două au fost lipite.


A treia operație a fost făcută în 2013, când i s-a închis colostomia. Totul a fost bine de la ultima operație, până în 2015, când a început să îi iasă o bucată de intestin prin anus. Pentru că nu se retragea, mama a cerut opinia medicilor, dar nimeni nu a dat nici un răspuns concret, deși Kaplan a început să aibă hemoragii interne severe. 


Medicii i-au spus mamei că în România nu există nici o șansă. În cele din urmă a ajuns în Anglia, unde au început alte investigații. Nici în Anglia nu a primit nici un răspuns concret, făcând multe tratamente. În final, a ajuns în Italia, în februarie 2017, unde medicii au fost foarte rezervați. În final, i-au făcut un Malone (o gaură în burtă unde i s-a montat un cateter prin care se curăță colonul). În aceaași zi i s-a făcut a doua operație de Prolaps Rectal, intestinul care ieșea prin anus a fost tăiat tot. A treia operație a fost pentru curățarea completă a colonului, pentru că acesta se blocase complet. Din păcate, în Italia, după două luni de spitalizare și trei intervenții chirurgicale, este tot ce s-a putut face pentru Kaplan, deși starea lui de sănătate era din ce în ce mai gravă.


La ora actuală, singura lui șansă de supraviețuire este această operație, care costă 20.000 de euro. Suma care include: investigații medicale, intervenții chirurgicale, transport și cazare.


Persoanele care vor să-l ajute, pot trimite un SMS la numarul 8829 cu textul KAPLAN și donează doi euro pentru viața lui. Campania de strângere de donații prin SMS va dura până la data de 15 ianuarie 2018.


Donații se pot face în conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania.
Denumire: Asoc. Misiunea Speranță pentru România.


CUI: 26044485
BCR (Banca Comercială Română)
ÎN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chisineu Criș, jud. Arad


Raiffeisen Bank
ÎN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
ÎN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chișineu Cris, jud. Arad


Banca Transilvania
ÎN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
ÎN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chișineu Criș, jud. Arad


Comentează știrea

Perhaita Livia
9 martie 2023
Malformații congenitale

Bună ziua . Numele meu este Perhaita Livia , și am un băiețel , acum în vârstă de 2 ani și 6 luni , care sa născut cu aceeași malformație anorectala ca și Kaplan și în plus o malformație cardiaca . A trecut și el prin mai multe intervenții chirurgicale , acum este bine , cu excepția faptului ca nu are continenta fecala. Mi sa recomandat sa îl duc undeva în străinătate pt oportunitatea reconstruirii sfincterului anal exterior , însă nu mi sa spus unde se face . As vrea sa știu despre kaplan , unde a fost și dacă acum este bine . Va las mai jos emailul meu : [email protected] sau ma puteți găsi pe Facebook: Livia Perhaita

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6155 secunde