Guvernul german e îngrijorat de amplificarea antisemitismului în perioada coronavirusului

342
Guvernul german e îngrijorat de amplificarea antisemitismului în perioada coronavirusului - felixkleinderantisemitismusbeauf-1586273093.jpg

Articole recomandate



Guvernul german și-a exprimat marți îngrijorarea privind o recrudescență a antisemitismului în țară legată de criza coronavirusului, în contextul în care "teorii ale conspirației" înfloresc pe rețelele sociale, informează agerpres.ro.


"Există legături directe între actuala propagare a coronavirusului și cea a antisemitismului", a declarat Felix Klein, comisar al guvernului german însărcinat cu combaterea antisemitismului.


"Teoriile conspirației au succes pe timp de criză", și-a exprimat el regretul în cadrul unei conferințe de presă.


Calificând și antisemitismul drept un "virus contagios", el a prezentat exemplul afirmațiilor care circulă pe internet potrivit cărora pandemia actuală ar fi rezultatul unui test eșuat al unei arme biologice realizat de serviciile secrete israeliene.


"În ultimele săptămâni, extremiștii de dreapta au încercat să folosească criza coronavirusului în folosul lor", a estimat el.


Delictele împotriva evreilor au cunoscut o creștere puternică în ultimii ani în Germania. În 2018, numărul lor a crescut cu aproape 20%, până la 1.799 de cazuri, dintre care 69 de atacuri violente, potrivit ultimelor date ale guvernului.


În octombrie, un neonazist a încercat să pătrundă cu forța într-o sinagogă de Yom Kippour la Halle. După ce a eșuat în tentativa de a deschide ușa sinagogii, el a împușcat mortal o trecătoare și un bărbat într-un restaurant turc.


Felix Klein a făcut aceste declarații cu prilejul prezentării unui proiect de cercetare în care sunt implicate mai multe universități germane și care va avea o finanțare de 12 milioane de euro între 2021 și 2025.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5247 secunde