Guvernul cere Constanței un teren de aproape 5 hectare pentru un cimitir militar

969
Guvernul cere Constanței un teren de aproape 5 hectare pentru un cimitir militar - fondguvernulcerecimitir-1568315330.jpg

Articole de la același autor

Un nou cimitir urmează să fie realizat în municipiul Constanța, pe variantă. Este vorba despre un cimitir militar, solicitat de Statul Major al Forțelor Navale încă de anul trecut și pentru care, în ședința de luni, 9 septembrie, Guvernul României a decis transmiterea unei cereri către Consiliul Local Constanța, în scopul adoptării unei hotărâri. 


Membrii Guvernului au supus discuției, în ședința de luni, 9 septembrie, o notă privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al municipiului Constanța, în scopul adoptării unei hotărâri care să aibă drept scop transmiterea din domeniul public al municipiului în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Apărării Naționale, a unui teren de aproximativ 42.000 mp, pentru înființarea unui cimitir. Terenul este situat în intravilanul municipiului, zona Metro 2. Este nevoie de un nou cimitir pentru militari, se arată în nota Guvernului, din cauza "epuizării numărului de locuri din actuala facilitate". 
"În municipiul Constanța, una din garnizoanele reprezentative ale Ministerului Apărării Naționale, funcționează structuri de nivel mari, unități și formațiuni militare din organica forțelor navale, forțelor terestre și structuri de sprijin logistic, asociații ale cadrelor militare în rezervă și în retragere și ale veteranilor de război, ale căror cereri pentru acordarea de locuri de înhumare nu mai pot fi soluționate, din cauza epuizării numărului de locuri existente în singura facilitate cu această destinație, aflată în administrarea ministerului din această garnizoană. Numărul foarte redus al locurilor de înhumare existente în actualul cimitir militar constituit în imobilul 3050, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, situat în municipiul Constanța, str. Labirint nr. 54, a condus la necesitatea identificării unei alte locații care ar putea face obiectul preluării în administrarea Ministerului Apărării Naționale, în vederea înființării unui cimitir militar. În urma analizei efectuate la nivelul Ministerului Apărării Naționale și a corespondenței purtate cu autoritatea publică locală, a fost identificat terenul de 42.349 mp aflat în domeniul public al municipiului Constanța, situat în intravilanul municipiului Constanța, zona Metro 2, județul Constanța, înscris în cartea funciară a municipiului Constanța nr. 249783, nr. cadastral 249783, pentru care a fost obținut acordul Primăriei Municipiului Constanța, prin scrisoarea nr. 142603/2018", se arată în nota de fundamentare a Guvernului. 
De asemenea, în aceeași ședință a fost adoptată o notă privind transmiterea către Consiliul Local Constanța a unei a doua solicitări, privind acordarea unui teren de 91 mp, de pe strada Traian, în zona Tribunalului Constanța, pentru amplasarea unui monument comemorativ dedicat Zilei Dobrogei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5215 secunde