Guvernul a aprobat nouă versiune a programului "Noua casă". Oricine își poate lua o locuință

Vineri, 10 Iulie 2020
490
Oricine își poate lua o locuință prin programul care se numește acum "Noua casă" și care îl modifică radical pe cel vechi, "Prima casă". S-a majorat și plafonul pentru locuințele noi - 140 de mii de euro. Dezvoltatorii imobiliari spun că va fi o explozie de cereri, în special pentru apartamentele cu trei camere, al căror preț este de așteptat să crească, informează Digi24. 


Guvernul a aprobat nouă versiune a programului "Prima casă". Una dintre cele mai importante prevederi este că plafonul pentru locuințele noi s-a dublat, urcă de la 70 de mii de euro la 140 de mii de euro, cu o valoare a garanției de 80% din valoarea creditului. În plus, programul se adresează acum tuturor românilor, nu doar celor cu venituri mici.


"Modificarea plafonului îi va ajuta foarte mult pe clienți în identificarea unui apartament cu 3 camere, deoarece vechiul plafon, în valoare de 70 de mii de euro, era insuficient pentru achiziționarea unui apartament cu 3 camere. În momentul de față, familiile cu copii pot fi mult mai relaxate în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe mai mari", spune Alina Dincă, broker.


Mai mult, se pot cumpăra locuințe mai mari, de până la 120 de metri pătrați.


Dezvoltatorii se așteapă la o explozie de cereri, mai ales că tinerii și-au schimbat cerințele în ultimii ani.


"Dacă până acum erau solicitate garsonierele, de ceva vreme, cererea clienților față de construcțiile dezvoltatorilor imobiliari se focuseaza mai mult spre 3 camere, și anume suprafețe mai mari", spune Gina Frunză, reprezentant al unui dezovoltator imobiliar.

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2283 secunde