Guvernul a aprobat alocarea de fonduri externe nerambursabile pentru școli

160
Guvernul a aprobat alocarea de fonduri externe nerambursabile pentru școli - 1-1598290424.jpg
Guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru alocarea din fonduri externe nerambursabile a 175 de milioane de euro pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare în vederea începerii noului an școlar, a declarat, luni, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul ședinței Executivului, potrivit Agerpres.ro.


Potrivit acestuia, 100 de milioane de euro se vor folosi pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ online pentru aproximativ 500.000 de elevi, iar 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală - măști și dezinfectanți în școli.


Totodată, 25 de milioane de euro vor alocate pentru achiziția de containere sanitare mobile care vor beneficia, în același timp, de o finanțare de 5.000 de euro/container pentru racordul la infrastructura de apă și canalizare. "Practic, vorbim de un număr de 5.000 de containere sanitare care vor permite la începerea anului școlar să asigure necesitățile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete, apă curentă pentru igienizarea și pentru asigurarea necesităților, din punct de vedere sanitar, ale elevilor", a explicat Dancă.


El a precizat că pentru aceste fonduri pot aplica autoritățile locale, inspectoratele școlare județene și unitățile școlare, individual sau în parteneriat.


"Pot cere decontarea cheltuielilor efectuate pe aceste categorii de obiective începând din luna octombrie, important, însă, este că este permisă decontarea cheltuielilor pentru aceste categorii de achiziții efectuate începând cu 1 august. Practic, autoritățile locale care au achiziționat tablete pentru elevi, dispozitive electronice pentru învățământul online, măști, materiale de protecție sanitară, care au efectuat deja aceste achiziții începând cu data de 1 august, sunt eligibile pentru decontarea acestor cheltuieli și pot depune cererea pentru finanțarea lor de către Ministerul Fondurilor Europene începând din luna octombrie. Este o ordonanță extrem de importantă pentru asigurarea în condiții cât mai bune a începerii noului an școlar", a afirmat Ionel Dancă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6791 secunde