Groparii din cimitir, reclamați. "Cer bani mulți și defilează ca la club!"

614
1
Groparii din cimitir, reclamați.

Articole de la același autor

Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de patroni, 1.360 de constănțeni și-au reclamat, anul acesta, șefii la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), din care 130 numai în luna octombrie. 


Reclamațiile înregistrate au vizat în mod special nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă, dar au existat și angajați care, în ciuda problemelor pe care le au la locurile de muncă, au preferat să îndure condițiile proaste de lucru, numai pentru a nu-și pierde sursele de venit. 


Din totalul acestor petiții, o parte au fost redirecționate spre alte instituții, precum Protecția Consumatorilor, Poliție sau Garda Financiară, întrucât nu făceau obiectul de activitate al ITM, iar altele au fost clasate din diferite motive. De asemenea, unii agenți economici au refuzat vehement să le elibereze o serie de adeverințe pentru șomaj, pensii sau nu le-au dat diferite sporuri de muncă. 


Desigur, pe lângă aceste reclamații, au existat și persoane care au făcut reclamații care nu au legătură cu munca. Spre exemplu, un constănțean s-a declarat total nemulțumit de activitatea groparilor din Cimitirul Central, care nu numai că nu se îmbracă frumos, dar cer prea mulți bani la înhumarea celor care au trecut în lumea celor drepți. Cetățeanul cu pricina îi acuză pe aceștia că ar trebui să își schimbe ținutele atunci când lucrează și nu să defileze în fața rudelor persoanelor defuncte îmbrăcate ca la "club". 


Trebuie precizat că, tot anul acesta, zeci dintre reclamațiile trimise pe e-mail au fost anonime și nu au putut fi soluționate. Unele sesizări s-au referit la încetarea abuzivă a contractelor de muncă sau neacordarea preavizului legal în cazul concedierii. Alte câteva persoane au cerut sprijinul ITM, pentru că foștii angajatori au refuzat să le elibereze adeverințe cu privire la perioada cât au lucrat la ei. 


Patronii care angajează muncitori fără a le încheia contracte de muncă sunt amendați cu 10.000 sau 20.000 de lei pentru fiecare "negru" în parte sau dacă au mai mult de cinci salariați prinși pe picior greșit, li se întocmește dosar penal. 


Comentează știrea

iulian
9 noiembrie 2016
prin cimitir

de ce groparii sa fie imbracati frumos? ce legatura au ei cu bar-clubul? sau cu cortegiul funerar? pofta buna la cersit in cimitir!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Social : De unde procurăm adeverințele de vechime
Pagina a fost generata in 0.3739 secunde